Premier League: «Πιέζουν» οι ομάδες για διακοπή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου λόγω κορονοϊού!

Premier League: «Πιέζουν» οι ομάδες για διακοπή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου λόγω κορονοϊού!

bet365

Η έξαρση-ρεκόρ που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στην Premier League προκαλεί ανησυχία στους συλλόγους κι ολοένα και περισσότεροι πιέζουν τη διοργανώτρια αρχή για διακοπή, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του νέου έτους!

Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην Premier League την τελευταία εβδομάδα με 42, η Τσέλσι ήταν η τελευταία που «χτυπήθηκε» με τρεις ποδοσφαιριστές θετικούς πριν από το ματς κόντρα στην Έβερτον και σε συνδυασμό με τα νέα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης η διοργανώτρια αρχή καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Ιδίως, από τη στιγμή που όπως αναφέρει το «ESPN», ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι ασκούν πιέσεις τα τελευταία 24ωρα για προσωρινή διακοπή της σεζόν!

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η έξαρση που παρατηρείται και που έχει ενισχυθεί λόγω της μετάλλαξης όμικρον, η πλευρά των ομάδων βλέπει ως μονόδρομο το «λουκέτο» ως τις αρχές του νέου έτους και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα αναβληθούν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές, αρχής γενομένης από το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα (18-19/12).

Προς το παρόν, η Premier League προχωρά μεμονωμένα σε αναβολές αγώνων, όπως τα δύο τελευταία ματς της Τότεναμ (Μπράιτον, Λέστερ), της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μπρέντφορντ, Μπράιτον), καθώς και το Γουότφορντ-Μπέρνλι που η μη διεξαγωγή του αποφασίστηκε λίγες ώρες πριν από τη σέντρα.

Ένα φαινόμενο που διογκώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες μέρες και δεν αποκλείεται να οδηγήσει εν τέλει στο προσωρινό κλείσιμο της σεζόν.

Σαφώς, κάτι τέτοιο θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες στο πεδίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αφού η ακύρωση στο τρέχον πρόγραμμα μπορεί να επισύρει οικονομικές ποινές σε βάρος της Λίγκας. Η δημοφιλία και οι ειδικές τηλεοπτικές ρήτρες για τη «Boxing Day», άλλωστε, καθιστούν εξαιρετικά περίπλοκη τη δεδομένη χρονική περίοδο για μια τέτοια διακοπή.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα