Premier League: Μία κούρσα για τρεις

Premier League: Μία κούρσα για τρεις

Premier League: Μία κούρσα για τρεις

bet365

Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το φετινό πρωτάθλημα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες άλλες σεζόν o τίτλος της Premier League εξελίχθηκε σε μονομαχία τριών ομάδων.

1992-93: Στην πρώτη σεζόν του νεοσύστατου πρωταθλήματος, η μάχη του τίτλου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ένα κάκιστο ξεκίνημα και δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει το τρόπαιο. Αυτή που ήταν στην κορυφή, στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου, ήταν η Νόριτς, ενώ σταθερή πορεία στις υψηλές θέσεις είχε η Άστον Βίλα. Η απόκτηση του Καντονά «αναγέννησε» την ομάδα του Φέργκιουσον, η οποία έκανε το μεγάλο comeback. Στην 30η αγωνιστική, η κάθε ομάδα απείχε μόλις ένα βαθμό από την άλλη. 57 η Γιουνάιτεντ, 56 η Βίλα και 55 η Νόριτς. Σιγά-σιγά, οι δύο τελευταίες είχαν ολοένα και περισσότερες απώλειες, την ώρα που οι «κόκκινοι διάβολοι» πάτησαν γκάζι και κατέκτησαν τον τίτλο, με μεγάλη διαφορά στο τέλος.

pre

1998-99: Σε θρίλερ εξελίχθηκε η Premier League εκείνης της σεζόν, η οποία στο τέλος της βρήκε θριαμβεύτρια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την κατάκτηση του τρεμπλ. Μόλις πέντε στροφές πριν το τέλος, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν ισόβαθμοι με Άρσεναλ και Τσέλσι, στην κορυφή της βαθμολογίας (66 πόντοι). Την ώρα που οι «μπλε» μέτρησαν τρεις ισοπαλίες ως το τέλος και έμειναν πίσω στην κούρσα, οι «κανονιέρηδες» έδειχναν να έχουν την πιο σταθερή πορεία. Ωστόσο, η ήττα τους την προτελευταία αγωνιστική στην έδρα της Λιντς έφερε τα πάνω κάτω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που καραδοκούσε, εκμεταλλεύθηκε αυτό το αποτέλεσμα και έκοψε πρώτη το νήμα. Στην τελική βαθμολογία, η Γιουνάιτεντ συγκέντρωσε 79 πόντους, η Άρσεναλ 78 και η Τσέλσι 75.

pre

2001-02: Μέχρι τα μέσα της κούρσας, στο κόλπο του τίτλου βρισκόταν και η Νιούκαστλ. Σταδιακά, οι «καρακάξες» έχασαν έδαφος, με την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ να μονομαχούν μεταξύ τους. Και οι τρεις ομάδες έκαναν πολύ καλό φινάλε, όμως οι «κανονιέρηδες» ήταν εκτός συναγωνισμού. Τελευταία φορά που έχασαν βαθμούς ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου, μετρώντας μέχρι το τέλος μόνο νίκες. Ανάλογη σταθερότητα έδειξαν και οι «μπέμπηδες», μόνο που ηττήθηκαν δύο φορές στο γήπεδό τους από τους άμεσους ανταγωνιστές τους, την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ. Ο τίτλος κατέληξε στο Χάιμπουρι και μάλιστα στο τέλος με μια πιο ευρεία βαθμολογική διαφορά.

pre

2007-08: Όπως το 1998-99, έτσι και σε αυτή τη σεζόν η μάχη του τίτλου ήταν υπόθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι και της Άρσεναλ. Στο τέλος, αυτή που πανηγύρισε ήταν και πάλι η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι «κανονιέρηδες» ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος, όμως πλήρωσαν τις δύο ήττες που έκαναν από τις έτερες διεκδικήτριες του τίτλου. Η Άρσεναλ ηττήθηκε και στο Στάμφορντ Μπριτζ και στο Ολντ Τράφορντ με το ίδιο σκορ, 2-1, υποχωρώντας στη βαθμολογία. Γιουνάιτεντ και Τσέλσι πήγαν ισόβαθμες στην τελευταία αγωνιστική, με την «γκέλα» των Λονδρέζων να δίνει τον τίτλο στους «μπέμπηδες», σε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Στην τελική βαθμολογία, η Γιουνάιτεντ είχε 87 πόντους, η Τσέλσι 85 και η Άρσεναλ 83.

pre

2009-10: Οι τρεις γνωστές διεκδικήτριες του τίτλου εκείνη τη δεκαετία μονομάχησαν και τη συγκεκριμένη σεζόν. Μόλις πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, και μετά το διπλό της Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ, η βαθμολογία ήταν η εξής: Τσέλσι 74, Γιουνάιτεντ 72, Άρσεναλ 71. Ωστόσο, ακολούθησε μία αγωνιστική κατάρρευση των κανονιέρηδων, που μέτρησαν τρεις ήττες σε πέντε ματς και βγήκαν εκτός κούρσας. Η μάχη Τσέλσι-Γιουνάιτεντ ήταν συγκλονιστική μέχρι το τέλος (αμφότερες έχασαν βαθμούς), με τους «μπλε» να κατακτούν τελικά το πρωτάθλημα με μόλις ένα βαθμό διαφορά (86-85).

pre

2013-14: Ήταν η τελευταία μάχη τριών «γιγάντων» και ενδεχομένως η πιο συναρπαστική. Για την ακρίβεια, μέχρι τα μισά της κούρσας, η μάχη ήταν για τέσσερις, αφού η Άρσεναλ βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «κανονιέρηδες» υποχώρησαν σταδιακά και στην κούρσα του τίτλου έμειναν η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Οι δύο πρώτες εναλλάσσονταν στην κορυφή, όμως με σταθερό ρυθμό οι «κόκκινοι» έμεναν σε απόσταση βολής και στην κρίσιμη στιγμή έδειχναν έτοιμοι να κατακτήσουν τον τίτλο. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Λίβερπουλ χρειαζόταν απλά ένα βαθμό στο ντέρμπι με την Τσέλσι, ώστε να συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο. Όμως, το γλίστρημα του Τζέραρντ άλλαξε όλα τα δεδομένα. Οι «μπλε» έφυγαν νικητές από το Άνφιλντ και στην ουσία χάρισαν τον τίτλο στη Σίτι, αφού οι ίδιοι είχαν μείνει δύο βαθμούς πίσω. Οι «πολίτες» δέχθηκαν το δώρο της ομάδας του Μουρίνιο, αφήνοντας τη Λίβερπουλ να αναρωτιέται πως έχασε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

pre

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα