Κιμ Καρντάσιαν και Λιντς βοήθησαν την ποδοσφαιρική ομάδα νεανίδων γυναικών του Αφγανιστάν να διαφύγει από τους Ταλιμπάν

Νίκος Κικίδης
Κιμ Καρντάσιαν και Λιντς βοήθησαν την ποδοσφαιρική ομάδα νεανίδων γυναικών του Αφγανιστάν να διαφύγει από τους Ταλιμπάν

bet365

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από τις Κιμ Καρντάσιαν και Λιντς, οι οποίες ναύλωσαν πτήση για την ποδοσφαιρική ομάδα νεανίδων γυναικών του Αφγανιστάν προκειμένου να δραπετεύσει από τη χώρα και από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Αφγανιστάν μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, με πολλά άτομα να επιχειρούν να φύγουν από την πατρίδα τους φοβούμενοι τις πρακτικές του θεοκρατικού καθεστώτος.

Ανάμεσά τους και η ποδοσφαιρική ομάδα νεανίδων γυναικών της ασιατικής χώρας, η οποία τελικά κατάφερε να δραπετεύσει μέσω πτήσης από Πακιστάν που ναύλωσε η Κιμ Καρντάσιαν μαζί με τη Λιντς.

Η σύμπραξη της διάσημης influencer με τον αγγλικό σύλλογο συνέβαλε τα μέγιστα στην... ενορχήστρωση αεροπορικού ταξιδιού - σχεδίου διαφυγής για 30 νεαρά κορίτσια μαζί με τις οικογένειές τους, που προσγειώθηκαν με επιτυχία το απόγευμα της Πέμπτης (18/11) στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Κατόπιν οι παίκτριες θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα της Αγγλίας για την προστασία κατά της Covid -19 και να μπουν σε καραντίνα διάρκειας δέκα ημερών, ξεκινώντας παράλληλα μια νέα ζωή μακριά από τους Ταλιμπάν που καταπιέζουν τις γυναίκες και τις στερούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η άθληση και η εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις μάλιστα που παραχώρησε στο SkySports, η πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν, Καλίντα Ποπάλ, στάθηκε στον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν οι Αφγανές λόγω της ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.

«Οι γυναίκες ποδοσφαιριστές του Αφγανιστάν είναι γνωστά πρόσωπα στη χώρα. Οι ζωές τους βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο σε μια χώρα που απαγόρευε τον ακτιβισμό και ήθελε να σταματήσει τις αθλητικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Κάποια κορίτσια ξυλοκοπήθηκαν, είδαν τα σπίτια τους να καίγονται και μέλη της οικογενείας τους να πέφτουν θύματα απαγωγής από τους Ταλιμπάν» ήταν τα σοκαριστικά της λόγια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα