Οι ελπίδες της Γιουνάιτεντ χάνονται, όπως χάθηκε και ο Κόντε!

Οι ελπίδες της Γιουνάιτεντ χάνονται, όπως χάθηκε και ο Κόντε!

bet365

Η κλήση στον Κόντε δεν έγινε ποτέ και ο Ιταλός χάθηκε για τη Γιουνάιτεντ, όπως και οι ελπίδες για τίτλο! Ο Σόλσκιερ πάντως μένει... ήρεμος στον πάγκο!

Ακόμα μια θλιβερή εμφάνιση σε ντέρμπι, ακόμα μια ήττα, ακόμα ένα παιχνίδι όπου η έλλειψη μιας ισχυρής προσωπικότητας από τον πάγκο ήταν αισθητή! Ναι, αυτή τη φορά δεν υπήρξε διασυρμός, δεν έφυγε ο κόσμος από το γήπεδο, ίσως οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ να μην είχαν το κουράγιο να το κάνουν... Αλλωστε, τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί τόσα πολλά σε αυτή την ομάδα, που οι φίλοι της «βαρέθηκαν» να είναι οργισμένοι.

Ιδιοκτήτες, προπονητής, παίκτες, όλοι μαζί φρόντισαν να βγάλουν την ομάδα εκτός πρωταθλήματος από τον Νοέμβρη μήνα. Κι όμως στα τέλη Αυγούστου κάτι καλό προσπαθούσε να γίνει, αλλά η εξέλιξη των πραγμάτων μόνο φυσιολογική κρίνεται. Οταν πας να χτίσεις σε σαθρά θεμέλια, η κατάρρευση είναι δεδομένη! Ο προπονητής που είναι υπεύθυνος για το 21% των εντός έδρας ηττών στην Premier League είναι ακόμα στον πάγκο, γιατί του δόθηκε ψήφος εμπιστοσύνης μετά την πεντάρα από τη Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ φωνάζει μήνες τώρα για έναν κόουτς τον οποίο θα σέβονται τα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ, για τον οποίο δεν θα υπάρχει ούτε η σκέψη αμφισβήτησης, γι αυτόν που οι παίκτες θα είναι ασπίδα και θα παίζουν όπως αυτοί της Σίτι στο πρώτο 45λεπτο. Ναι, καμικάζι που θα πέφτουν πρώτοι σε κάθε μπάλα. Αλήθεια, τι έκαναν αυτοί της Γιουνάιτεντ στον «τελικό» του Σόλσκιερ; Τίποτα...

Κι όμως η ευκαιρία για κάτι καλό χάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ναι, η νίκη επί της Τότεναμ ήταν - κυριολεκτικά - μια «win-win κατάσταση» για τον Νορβηγό. Οχι μόνο του έδωσε παράταση ζωής, αλλά έβγαλε εκτός κάδρου τον μοναδικό άνθρωπο που τη δεδομένη στιγμή μπορούσε να αλλάξει κάτι, τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Ιταλός... καιγόταν, οι φίλαθλοι ήλπιζαν στην έλευσή του, οι αναλυτές μιλούσαν για το τι θα αλλάξει, μόνο οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ δεν έβλεπαν την αλήθεια. Η κλήση όμως δεν έγινε ποτέ, όπως δεν έγινε και για τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο όταν έφυγε από την Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι «άρπαξαν» τον Ιταλό και μέσα σε μια εβδομάδα βγήκαν αυτοί κερδισμένοι και η Γιουνάιτεντ χαμένη...

Βέβαια, η Μάντσεστερ είχε αποκλείσει τον Κόντε από την λίστα της, καθώς σύμφωνα με πηγές κοντά στην ομάδα δεν είναι το στιλ και ο τύπος του προπονητή που θα ήθελαν οι διοικούντες τη Γιουνάιτεντ. Επίσης είναι ιδιαίτερα ακριβός…

Οι «Κόκκινοι» είχαν καταλήξει πως το να φέρουν τον Κόντε στο σύλλογο θα κόστιζε πολλά. Αντέχουν όμως οι Λονδρέζοι να σηκώσουν το οικονομικό βάρος ενός τέτοιου deal και όχι μια εκ των πλουσιοτέρων ομάδων του πλανήτη;

Σε διοικητικό επίπεδο υπήρχε η άποψη πως η περίοδος Μουρίνιο έκανε ζημιά στην ομάδα κι επειδή θεωρούν πως ο Κόντε μοιάζει στον Πορτογάλο δεν ήθελαν να περάσουν ξανά ανάλογη εμπειρία.

Δίχως καμία αμφιβολία, ο σύλλογος, αλλά και ο Εντ Γούντγουορντ θέλουν να κρατήσουν τον Σόλσκιερ. Εξακολουθούν να θεωρούν τον Νορβηγό ως τον κατάλληλο άνθρωπο για τον πάγκο. Οι συνθήκες όμως δεν ευνοούν τις επιθυμίες τους, τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις δεν πείθουν, ενώ η στάση των παικτών μαρτυρά την αντίθεσή τους. Το πιο ανησυχητικό όμως για έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Γιουνάιτεντ, είναι η απουσία ενός πλάνου για τον διάδοχο.

Η διοίκηση της ομάδας βαδίζει ξανά σε μονοπάτια δύσβατα και οι εντυπωσιακές κινήσεις του Αυγούστου αποδεικνύονται φωτοβολίδες κρότου λάμψης. Η παράδοση ενός τεράστιου συλλόγου και η κληρονομιά που άφησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χάνονται στην αναζήτηση του κέρδους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...