Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-1: Ξανά... Gunners με σούπερ Ομπαμεγιάνγκ (vid)

Νίκος Κικίδης
Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-1: Ξανά... Gunners με σούπερ Ομπαμεγιάνγκ (vid)

bet365

Οι κάννες της Άρσεναλ ήχησαν τρεις φορές απέναντι στην Άστον Βίλα, με τους εντυπωσιακούς Gunners να παίρνουν τη νίκη (3-1) και να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα.

Μια Άρσεναλ βγαλμένη από τα παλιά... Οι Gunners παρουσίασαν μια από τις πιο εντυπωσιακές τους εμφανίσεις στη φετινή σεζόν απέναντι στην Άστον Βίλα, με τα «κανόνια» να ηχούν τρεις φορές και να οδηγούν τους Λονδρέζους ξανά στον δρόμο των επιτυχιών (3-1).

Σούπερ δίδυμο Ομπαμεγιάνγκ - Σμιθ Ρόου που άλλαζαν ρόλους κατά τη διάρκεια του ματς σε ένα μίνι δημιουργικό... μανιφέστο, με τον πρώτο να δέχεται καθολικό standing ovation από τον κόσμο του Emirates στην αλλαγή του.

Σαν το ποντίκι με τη γάτα...

Οι... επιθετικές διαθέσεις της Άρσεναλ φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, με τους Σακά - Ομπαμεγιάνγκ να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές (5΄), ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το τελείωμα του Ταβάρες από πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά. Οι πρώτες φάσεις όμως απλώς... άνοιξαν την όρεξη των Κανονιέρηδων που είχαν την πλήρη υπεροχή στον αγώνα και με μεθοδικότητα προσπαθούσαν να σπάσουν την αμυντική γραμμή της Άστον Βίλα. Στο 20΄η προβολή του Τόμας σταμάτησε στο δοκάρι, όμως τρία λεπτά αργότερα η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Σμιθ Ρόου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκανέζος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και άνοιξε λογαριασμό με την Άρσεναλ η οποία από νωρίς βρήκε το γκολ που άξιζε.

Το προβάδισμα πάντως δεν έριξε... σε χειμερία νάρκη τους Λονδρέζους ούτε αποτέλεσε ξυπνητήρι για τους Χωριάτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από την καλά οργανωμένη πίεση των Κανονιέρηδων. Στο 30' ο Μαρτίνεζ με σούπερ επέμβαση στέρησε από τον Σάκα σχεδόν... σίγουρο γκολ, ενώ έξι λεπτά αργότερα σταμάτησε την προσπάθεια του Ταβάρες. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Τάργκετ γκρέμισε τον Λακαζέτ εντός περιοχής, με τον ρέφερι να καταλογίζει πέναλτι μετά από τσεκ και στο VAR. Σε πρώτο χρόνο ο Μαρτίνεζ ήταν και πάλι εκεί, αποκρούοντας την εκτέλεση του Ομπαμεγιάνγκ, όμως ο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν ο επιθετικός των Λονδρέζων πήρε το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα με αέρα δυο τερμάτων στα αποδυτήρια. Μάλιστα αυτό ήταν το γκολ Νο. 7 για τον Γκαμπονέζο, ο οποίος έχει πετύχει τα περισσότερα από κάθε άλλον τη φετινή σεζόν για αγγλικό σύλλογο με εξαίρεση τον Μοχάμεντ Σαλάχ (12 γκολ).

Στην επανάληψη η Άστον Βίλα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η συνοχή στις αποστάσεις των γραμμών που διατηρούσαν οι Λονδρέζοι δεν της επέτρεψαν να κάνει πολλά. Αντίθετα εκείνη που έφτασε πρώτη στο γκολ και ουσιαστικά στη νίκη ήταν η Άρσεναλ με τον Ομπαμεγιάνγκ αυτή τη φορά να σερβίρει στον εντυπωσιακό Σμιθ Ρόου, ο οποίος εκτέλεσε τον Μαρτίνεζ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (56΄). Πλέον η Άρσεναλ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να ρίξει ταχύτητα και να συνεχίσει να έχει την κατοχή απέναντι στους... υπνωτισμένους Villagers που έδειχναν να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους. Το μόνο που κατάφεραν τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με φανταστικό τελείωμα του Ράμσεϊ που νίκησε τον Ράμσντεϊλ (82΄), χαρίζοντας έτσι το γκολ της τιμής στο σύνολο του Ντιν Σμιθ.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ταβάρες, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Τομιγιάσου, Τόμας, Λοκόνγκα (73΄Μέιτλαντ-Νάιλς), Σακά , Σμιθ Ρόου, Λακαζέτ(67΄Όντεγκααρντ), Ομπαμεγιάνγκ (90+1' Μαρτινέλι)

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Μαρτίνεζ, Κόνσα, Τουανζέμπε (46΄Μπέιλι), Μινγκς, Κας, ΜακΓκίν, Μπουέντια (68΄Ράμσεϊ), Ινγκς (77΄Ελ Γκάζι), Ουότκινς

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα