Τσέλσι - Σαουθάμπτον 3-1: Ξεμπλόκαρε στο φινάλε (vid)

Νίκος Κικίδης
Τσέλσι - Σαουθάμπτον 3-1: Ξεμπλόκαρε στο φινάλε (vid)

bet365

Η αποβολή του Γουόρντ Πράουζ (76΄) εμφανίστηκε σαν... λύτρωση για μια μπλοκαρισμένη Τσέλσι, με τους Βέρνερ και Τσίλγουελ να χτυπούν στο τέλος για να της χαρίσουν τη νίκη απέναντι στην σκληροτράχηλη Σαουθάμπτον (3-1).

Η παράδοση της Σαουθάμπτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κρατούσε γερά για 76 λεπτά. Άλλωστε η έδρα της Τσέλσι δεν αποτελούσε ποτέ ιδιαίτερο φόβητρο για τους Αγίους οι οποίοι ανέκαθεν ήξεραν να δραπετεύουν εύκολα ή δύσκολα με τον βαθμό.

Οι 19 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στις τελευταίες 22 επισκέψεις του (τρίτη καλύτερη συγκομιδή από ομάδα της Premier) έδωσε θάρρος στο σύνολο του Χάσενχουτλ που για σχεδόν όλο το ματς στεκόταν όρθιο στο Λονδίνο, όμως η αποβολή του Γουόρντ Πράουζ τα... διέλυσε όλα με τους Μπλε να επιστρέφουν με δυναμική αντεπίθεση στο φινάλε και να παίρνουν δικαιωματικά τους τρεις βαθμούς (3-1).

«Μπλε» προβάδισμα και υπεροχή

Από την αρχή του πάντως ματς η Τσέλσι έδειξε απειλητικές διαθέσεις και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με σουτ του Βέρνερ (4΄). Πέντε λεπτά αργότερα όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική με τους Μπλε να εκτελούν το κόρνερ με τον αμαρκάριστο Τσαλομπά να κινείται στο δεύτερο δοκάρι και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Τούχελ οι οποίοι αντιμετώπιζαν με ευκολία το υψηλό πρέσινγκ της Σαουθάμπτον και έσπαγαν τη μεσαία γραμμή με βαθιές μεταβιβάσεις.

Η υπεροχή τους μπορεί να μην μεταφράζεται τόσο στην κατοχή της μπάλας (54 - 46%), όμως οι ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα 45 λεπτά μαρτυρούν την απόλυτη αλήθεια (10-6). Μάλιστα οι Μπλε θα μπορούσαν να προηγούνται και με 3-0 χάρη στα γκολ των Λουκάκου (36΄) και Βέρνερ (41΄), όμως αμφότεροι είδαν το VAR να τους ακυρώνει τις προσπάθειες. Από την πλευρά τους οι Άγιοι δεν κατάφεραν ποτέ να φανούν απειλητικοί για την εστία του Μεντί με εξαίρεση ένα σουτ του Γουόρντ Πράουζ (21'), με τους Μπλε να κρατούν με ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα.

Ο «δαιμονισμένος άγγελος» λύτρωσε την Τσέλσι

Στην επανάληψη όμως η εικόνα άλλαξε άρδην. Η Τσέλσι του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση της σε μια άτολμη, νευρική και απρόσεκτη ομάδα που φλέρταρε με τη γκέλα. Στο 61΄οι... εφιάλτες άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά με τον Τσίλγουελ να προβαίνει σε παράβαση εντός περιοχής και τον Γουόρντ Πράουζ να ισοφαρίζει από το σημείο του πέναλτι. Το απρόσμενο γκολ της Σαουθάμπτον που δεν είχε απειλήσει μέχρι τότε μπλόκαρε ακόμα περισσότερο τους Λονδρέζους, οι οποίοι δεν είχαν φρέσκες ιδέες για το πως θα κάμψουν την αντίσταση των Αγίων. Τη λύση όμως πρόσφερε τελικά απλόχερα ο... αρχηγός των φιλοξενούμενων. Σε ένα ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Ζορζίνιο ο Γουόρντ Πράουζ αντίκρισε απευθείας κόκκινη (76') και μετατράπηκε σε... δαίμονα και τροχοπέδη για τις προσπάθειες των συμπαικτών του που τελικά λύγισαν στο φινάλε.

Στο 84΄ο Βέρνερ κατάφερε να σπάσει την κατάρα του VAR και είδε το γκολ του να μετράει (16 ακυρωμένα από τότε που πάτησε το πόδι του στο Λονδίνο) για να λυτρώσει τους Μπλε. Ακολούθησε ένα ακόμα τέρμα από τον Τσίλγουελ που πήρε το αίμα του πίσω για τη φάση του 61ου λεπτού και σφράγισε την επιστροφή στις νίκες για το σύνολο του Τούχελ που χρειαζόταν μια ανάσα αυτοπεποίθησης μετά τα δυο αρνητικά αποτελέσματα απέναντι σε Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Χάντσον Οντοί (65΄Μάουντ), Τσίλγουελ, Κόβασιτς (73΄ Ζορζίνιο), Τσαλομπά, Λόφτους Τσικ (83΄Μπάρκλεϊ), Βέρνερ, Λουκάκου

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουτλ): ΜαΚάρθι, Γουόκερ Πίτερς, Σαλισού, Μπεντναρέκ, Λιβραμέντο, Τέλα (73΄ Τζενεπό), Ρομέου, Γουόρντ Πράουζ, Γουόλκοτ (46΄Ντιαλό), Άρμστρονγκ, Ρέντμοντ (87΄Ελγιουνούσι)


Ούτε σήμερα...

Τόσο η Μπέρνλι όσο και η Νόριτς δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το πρώτο τους φετινό «τρίποντο» στο πρωτάθλημα. Ήλπιζαν μετά την προσωπική τους μονομαχία στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Premier League αυτό να αλλάξει. Μάταια...

Με τον Δημήτρη Γιαννούλη να ξεκινά βασικός, τα «καναρίνια» πάλεψαν για την πρώτη τους νίκη και μάλλον τυχερά πρέπει να αισθάνονται με το τελικό 0-0 αφού η Μπέρνλι ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Turf Moor.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Νόριτς να παίρνει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα και να παραμένει μαζί με την σημερινή αντίπαλό της στο χαμηλότερο στρώμα της βαθμολογίας...

Πρώτη νίκη της σεζόν για τη Λιντς

Η ιστορική Λιντς ήθελε διακαώς αυτή τη νίκη, αφού ο εφιάλτης του υποβιβασμού είχε αρχίσει να τη στοιχειώνει επικίνδυνα.

Μετά τις πρώτες έξι στροφές του πρωταθλήματος μετρούσε τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Κόντρα στην Γουότφορντ, το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα, πήρε επιτέλους το πολυπόθητο «τρίποντο» με δράστη τον Ντιέγκο Γιορέντε που σκόραρε στο 18ο λεπτό, με το το 1-0 να διατηρείται ως το τέλος.

Ο Χουάνγκ «καθάρισε» για τους Λύκους

Μια σόλο παράσταση, δυο γκολ και... τρεις βαθμοί για την ομάδα του. Ο Χουάνγκ τα έκανε όλα σωστά για την Γουλβς απέναντι στη Νιουκάστλ και την οδήγησε στη νίκη 2-1, με τις μαχητικές «Καρακάξες» να μένουν για ακόμη μια αγωνιστική μακριά από τη νίκη. Ο άσος των Λύκων άνοιξε το σκορ στο 20΄με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με γκολ του Χέντρικ (36΄). Στο δεύτερο μέρος η Γουλβς μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, με τον Χουάνγκ να παίρνει... προσωπικά τη μάχη με τη Νιουκάστλ και και να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στο 58. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν τη δεύτερη σερί νίκης τους και τις Καρακάξες να ψάχνουν για ακόμη μια εβδομάδα τι πήγε λάθος...


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα