Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Ήρωας Ντε Χέα στο 90+5' και χρυσό διπλό (vid)

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Ήρωας Ντε Χέα στο 90+5' και χρυσό διπλό (vid)

bet365

Μετά από πέντε χρόνια και 40 εκτελέσεις, ο Νταβίντ Ντε Χέα απέκρουσε επιτέλους πέναλτι και χάρισε σπουδαίο διπλό σε «νεκρό χρόνο» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-2). Σκόρερ ξανά ο Κριστιάνο, νικητήρια γκολάρα ο Λίνγκαρντ.

Ήταν Μάιος του 2021, το τελευταίο ματς στη σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας ευρωπαϊκός τελικός, που οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έριξε στο 120' τον Νταβίντ Ντε Χέα για να «καθαρίσει» στη ρώσικη ρουλέτα και να στείλει το τρόπαιο στο Μάντσεστερ. Ο Ισπανός κίπερ, όμως, που είχε να αποκρούσει πέναλτι από το 2016 ανεξαρτήτως διοργάνωσης, δεν έπιασε ούτε ένα από τα 11 των παικτών της Βιγιαρεάλ και ο τίτλος χάθηκε. Ωστόσο, κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν η ώρα της εξιλέωσης.

Έστω και για ένα σπουδαίο διπλό πρωταθλήματος σε «νεκρό χρόνο», αποκρούοντας εκπληκτικά το πέναλτι του Μαρκ Νόουμπλ, που συμπτωματικά μπήκε επίσης στο ματς ως αλλαγή στο 120' μόνο και μόνο για να αναλάβει την εκτέλεση. Μετά από 40 σερί αποτυχημένες απόπειρες, ο Ντε Χέα έγινε ο ήρωας της Γιουνάιτεντ κι έσωσε το 2-1 που είχε διαμορφώσει ο Λίνγκαρντ με απίθανη γκολάρα στο 89' κόντρα στην ομάδα που τον «αναγέννησε» στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Ο Κριστιάνο την απάντηση στον γρίφο των Χάμερς

Σε ένα ματς που ζωντάνεψε από το 20' και μετά, η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά έψαχνε απεγνωσμένα την ουσία στο παιχνίδι της. Η άμυνά της στη μετάβαση του παιχνιδιού μετά τις χαμένες μπάλες στη μεσαία γραμμή έδειχνε ευάλωτη και οι Χάμερς προειδοποίησαν στο 22' σε δύο χρόνους με τα σουτ των Μπόουεν (απέκρουσε ο Ντε Χέα) και Σούτσεκ.

Ακόμη κι έτσι, η Γιουνάιτεντ ήταν η ομάδα που βρήκε τις πιο σοβαρές απειλές, με τον Μπρούνο Φερνάντες να αγγίζει το 1-0 στο 28', αλλά το τρομερό σουτ στην κίνηση να καταλήγει στο δοκάρι μετά τη σωτήρια επέμβαση του Φαμπιάνσκι.

Η τύχη χαμογέλασε στη Γουέστ Χαμ και τον Μπενραχμά τρία λεπτά αργότερα. Ο Αλγερινός εξτρέμ «πυροβόλησε» εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαράν κι άλλαξε εντελώς πορεία, ξεγελώντας τον Ντε Χέα για το 1-0.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, δεν άργησε να επαναφέρει την ισορροπία και να σφραγίσει με ακόμη ένα γκολ τη μεγάλη του επιστροφή στη Γιουνάιτεντ και την Premier League. Από τη σέντρα του Μπρούνο, ο CR7 έκανε την προβολή και πήρε το rebound από την ασταθή απόκρουση του Φαμπιάνσκι, γράφοντας το 1-1 στο 35' με το 4ο γκολ του σε τρία ματς στη δεύτερη θητεία του.

Χειροκροτήθηκε και τους... πίκρανε ο Λίνγκαρντ στο 89'

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε τον πρώτο λόγο σε όλο το δεύτερο μέρος, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει αξιόλογες ευκαιρίες για το γκολ της ανατροπής. Με εξαίρεση την σπάνια χαμένη ευκαιρία του Κριστιάνο στο 47', στο τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνσκι, οι Κόκκινοι Διάβολοι έπρεπε να περιμένουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να καρποφορήσει η πίεσή τους. Και βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα στο 89', από τον πιο συμπαθή «εχθρό» που θα μπορούσαν να έχουν απέναντί τους οι Λονδρέζοι. Ο Τζέσι Λίνγκαρντ, ο μοιραίος του ματς με τη Γιουνγκ Μπόις, χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στο ματς από το κοινό της Γουέστ Χαμ, στην οποία «αναγεννήθηκε» ως δανεικός στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, αλλά στο 89' πίκρανε την πρώην του ομάδα με ένα φανταστικό σουτ εντός περιοχής.

Φωνές για πέναλτι ο Κριστιάνο, χέρι ο Σο, ήρωας Ντε Χέα

Κι ενώ όλα έμοιζαν να κρίνονται από το γκολ του Λίνγκαρντ, ακολούθησε δράμα... 100% Premier League. Στο 90+1' ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαμαρτυρήθηκε για πεντακάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε, στο 90+3' ο Λουκ Σο σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι κι ο Άτκινσον μέσω μόνιτορ έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Ντέιβιντ Μόγιες, που έμεινε για 8ο ματς χωρίς νίκη ως αντίπαλος από όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ, έριξε στο ματς τον βετεράνο Νομπλ μόνο και μόνο για να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά ο Ντε Χέα τον σταμάτησε εντυπωσιακά και διατήρησε το 2-1, που διατηρεί τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή (μαζί με τη Λίβερπουλ) και το αήττητο ρεκόρ εκτός έδρας άθικτο στα 29 σερί παιχνίδια!

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ζουμά, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Βλάσιτς (68' Γιαρμολένκο), Μπενραχμά (88' Λανζίνι), Φορνάλς, Μπόουεν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (88' Μάτιτς), Γκρίνγουντ (73' Σάντσο), Φερνάντες, Πογκμπά (73' Λίνγκαρντ), Ρονάλντο

Σούπερ και... 3η η Μπράιτον, «καθάρισε» και τη Λέστερ

Στραβοπάτημα ήταν και... πάει για τη Μπράιτον η εντός έδρας «ανορθογραφία» από την Έβερτον (0-2). Μετά και το διπλό επί της Μπρέντφορντ, οι Γλάροι του Γκρέιαμ Πότερ έκανε το 4/5 στη φετινή Premier κι ανέβηκε 3η στη βαθμολογία, επικρατώντας και της Λέστερ (2-1). Μοπέ με πέναλτι στο 35' και Γουέλμπεκ στο 50' έδωσαν στέρεο προβάδισμα στους γηπεδούχους, η Λέστερ μείωσε άμεσα με τον Βάρντι να σκοράρει το γκολ Νο150 στο κλαμπ (4ος all-time σκόρερ) και βρήκαν άλλες δύο φορές δίχτυα ως το φινάλε, αλλά τα γκολ των Λούκμαν (68') και Εντίντι (86') ακυρώθηκαν ως οφσάιντ .

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα