Λιντς - Λίβερπουλ 0-3: Κορυφή με 100αρη Σαλάχ!

Λιντς - Λίβερπουλ 0-3: Κορυφή με 100αρη Σαλάχ!

bet365

H Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική, ο Σαλάχ είχε ραντεβού με την ιστορία και με το 3-0 στο Ελαντ Ρόουντ κόντρα στη Λιντς οι Reds βρέθηκαν στην κορυφή της Premier League.

Γεμάτη εμφάνιση, τρία γκολ και η Λίβερπουλ έφυγε με εντυπωσιακό τρόπο από την έδρα της Λιντς επικρατώντας 3-0. Ο Σαλάχ έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League, η ομάδα του είναι στην κορυφή, όμως τα χαμόγελα… πάγωσαν με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Ελιοτ.

Ραντεβού με την ιστορία ο Σαλάχ!

Ματς με γρήγορο ρυθμό με το... καλησπέρα της αναμέτρησης, με τη Λιντς να πιέζει και να χάνει μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ραφίνια έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, μοίρασε ιδανικά στον Ροντρίγκο, αλλά ο Αλισον είχε σωστή αντίδραση. Η Λίβερπουλ μετά το 10΄ πήρε τον έλεγχο, πίεσε, με τους Μανέ, Ζότα, Σαλάχ να προκαλούν προβλήματα. Στο 11ο λεπτό ο Σενεγαλέζος νικήθηκε από τον Μελιέ, ενώ και στο 14' ο Γάλλος είχε ωραία επέμβαση στην προσπάθεια του Πορτογάλου. Στο 20΄ οι Reds άνοιξαν το σκορ!

Ο Αρνολντ έκανε τη σέντρα και ο Μο Σαλάχ είχε ραντεβού με την ιστορία, μιας και με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 100 στην Premier League (σε 162 ματς). Το γκολ έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, η Λίβερπουλ κυκλοφορούσε εξαιρετικά και απειλούσε.

Σε ένα τρίλεπτο η ομάδα του Κλοπ έχασε ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 25΄ ο Σαλάχ έκανε την πάσα στον Τιάγκο, ο τελευταίος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μανέ από κοντά… κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 27’ ο Μελιέ είχε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Ελιοτ. Οι «Κόκκινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς, κάτι που αποτυπωνόταν στο ματς με 12 τελικές προσπάθειες. Η Λιντς πάντως θα μπορούσε να είχε κάνει τη ζημιά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Άιλινγκ από κοντά αστόχησε.

Γκολ ο Φαμπίνιο, σοκαριστικός τραυματισμός του Ελιοτ

Ιδιο σκηνικό στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο από την αρχή, πίεσε και στο 50’ σφράγισε τη νίκη! Ο Μανέ ζήτησε πέναλτι, ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως από το κόρνερ που κέρδισε ήρθε το γκολ. Αδράνεια της άμυνας και ο Φαμπίνιο από κοντά πέτυχε το 2-0 για τους Reds. Βέβαια, τα χαμόγελα των Reds πάγωσαν στο 60’ με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Ελιοτ από μαρκάρισμα του Στράουτ. Ο νεαρός μέσος της Λίβερπουλ αποχώρησε με φορείο, ενώ η Λιντς έμεινε με δέκα παίκτες.

Ο ρυθμός έπεσε, οι φιλοξενούμενοι είχαν το μυαλό στη… Μίλαν, ωστόσο 81΄θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Μανέ έχασε μοναδικό τετ α τετ. Ο Σενεγαζλέζος το έψαχνε και στις καθυστερήσεις το βρήκε με το... 10 σουτ στο ματς, μιας και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0, φτάνοντας παράλληλα τα 99 τέρματα στην Premier League.

Λιντς: Μελιέ, Κούπερ, Άιλινγκ, Ντάλας, Γιορέντε (33' Στράουκ), Φίρπο, Φίλιπς, Χάρισον (68' Τζέιμς), Ροντρίγκο (46' Ρόμπερτς), Μπάμφορντ, Ραφίνια

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιτ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Τιάγκο (90΄ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Έλιοτ (63' Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (82΄Τσάμπερλεϊν)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα