Όταν το χρήμα στηρίζει τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου

Όταν το χρήμα στηρίζει τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου

Μαρία Ζαφειράτου Μαρία Ζαφειράτου
Όταν το χρήμα στηρίζει τον ρομαντισμό του ποδοσφαίρου

bet365

Ωραία η ιστορία του Πορτογάλου σταρ με την επιστροφή στην παλιά αγάπη του, αλλά δεν έχει δράκο. Έχει όμως λεφτά και είναι από τις περιπτώσεις που δεν το λέμε για κακό.

Μπορεί να ήταν λίγα τα 24ωρα μέσα στα οποία πρόλαβε τα κυκλοφορήσει η φήμη της μετακίνησης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Σίτι, ήταν όμως πολλά τα όσα γράφτηκαν. Οι «πολίτες» βιάστηκαν να… γλεντήσουν τους γείτονές τους, αν θέλετε και λίγο με τον αέρα του «το-θέλω-πόσο-κάνει-φέρτο» νεόπλουτου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως, στο τέλος, είναι εκείνη που θα τυπώσει τις φανέλες με το «Cristiano» στην πλάτη.

Ναι, «έπεσαν» φίλοι, γνωστοί, πρώην και νυν συμπαίκτες πάνω στον 36χρονο σούπερ σταρ. Ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Πατρίκ Εβρά, ο Μπρούνο Φερνάντες ακόμα και ο νυν τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, όλοι επικοινώνησαν με τον CR7, προκειμένου να τον πείσουν να μην υπογράψει στη Σίτι. Ο Ρούνεϊ βγήκε δημόσια και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στο τέλος έπεσαν και τα μεγάλα μέσα: Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο άνθρωπος στον οποίο, ο Κριστιάνο, χρωστάει τα πάντα. Δεν το λέμε εμείς, το έχει δηλώσει ο ίδιος.

Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα να ξεχρεώσει λίγα από αυτά. Την Παρασκευή το πρωί, ο Ρονάλντο είχε πειστεί. Έστειλε μήνυμα στον Εβρά πως τη νέα αγωνιστική σεζόν θα παίζουν αμφότεροι στην «ομάδα τους».

Να πω την αλήθεια, χωρίς να υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρηκα με την επιστροφή του. Για το καλό του ποδοσφαίρου -όπως το έχουμε αγαπήσει, εμείς οι τελευταίοι ημιρομαντικοί του αθλήματος. Ειδικά δε, μετά την μετακίνηση του Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, που θύμιζε προξενιό με τον πλούσιο γαμπρό και “δεν πειράζει, με τον καιρό θα τον αγαπήσεις (ή θα τον συνηθίσεις, λίγη σημασία έχει), η επιστροφή του Κριστιάνο στην ομάδα που τον ανέδειξε, ήταν βάλσαμο.

«Να, δεν είναι όλα λεφτά», ίσως προλάβουν να πουν κάποιοι. Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά ΟΛΑ είναι λεφτά. Γιατί ακόμα και αυτό το όμορφο παραμύθι στο Θέατρο των Ονείρων, δεν θα το βλέπαμε να πραγματοποιείται, αν δεν έρεε άφθονο το ευρώ.

Όταν η Γιουβέντους δαπανούσε εκατοντάδες εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης, πίστευε ότι -εκτός από την αγωνιστική του συμβολή στην ομάδα- θα είχε πολλαπλάσια οφέλη από τα διαφημιστικά έσοδα. Και μετά ήρθε ο κορονοϊός, η αναβολή του πρωταθλήματος, οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία -που ακόμα γράφεται. Η «Μεγάλη Κυρία» δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα οικονομικά θέματα όπως η Μπαρτσελόνα, όμως το συμβόλαιο του Πορτογάλου ήταν μια τροχοπέδη στην αναδιάρθρωση της ομάδας, μιλώντας πάντα οικονομικά.

Και όταν η Σίτι αρνήθηκε να πληρώσει τα 30 και κάτι εκατομμύρια που ζήτησε η Γιούβε, ήρθε η Γιουνάιτεντ να πει -περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο με το μυαλό- ότι είναι διατεθειμένη να πληρώσει όσα χρειάζονται για να τον κάνει δικό της. Βέβαια, αυτή η «συναισθηματική επιστροφή», της έφερε και 1 εκατ. followers επιπλέον στο Instagram, όπως επίσης κύμα ενθουσιασμού και ελπίδας στις τάξεις των φιλάθλων της ότι όλα θα γίνουν όπως τότε.

Δεν ξέρω αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα χαρίσει στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι άλλες στιγμές όπως αυτές του ένδοξου παρελθόντος. Η όλη ιστορία που μας απασχόλησε τις περασμένες ημέρες, μας υπενθύμισε ότι -σε πείσμα των πεζών και τέρμα υπολογιστικών καιρών- τις ομάδες κάνουν ΚΑΙ τα πρόσωπα, όχι μόνο τα λεφτά. Απλώς χρειάζονται και αυτά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μαρία Ζαφειράτου
Μαρία Ζαφειράτου