Γκρίνγουντ: 3x3, μπροστάρης στα δύσκολα και ιστορία με Φάουλερ και φανέλες (pics & vids)

Γκρίνγουντ: 3x3, μπροστάρης στα δύσκολα και ιστορία με Φάουλερ και φανέλες (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γκρίνγουντ: 3x3, μπροστάρης στα δύσκολα και ιστορία με Φάουλερ και φανέλες (pics & vids)

bet365

Ο Μέισον Γκρίνγουντ έχει κάνει το απόλυτο 3x3 σε γκολ και ... φανέλες, πέτυχε ιστορική επίδοση στην Premier League ως teenager και κάθε φορά που σκοράρει, φροντίζει ώστε αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η Γουλβς μοχθούσε για το γκολ, τα έβαζε με την τύχη της, είχε πέτυχε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μετριότατο έως κακό απόγευμα την Κυριακή, όμως, ο Μέισον Γκρίνγουντ, η τύχη και το λάθος του Σα στην εστία των «λύκων» χάρισαν στο σύνολο του Σόλσκιερ τη νίκη με το τελικό 1-0.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ με αυτό το γκολ που πέτυχε κατάφερε να χαρίσει το θετικό αποτέλεσμα στους «κόκκινους διαβόλους», να τους φτάσει στους εφτά βαθμούς και να κάνει το δικό του 3x3 στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος γράφοντας ιστορία.

  • Ο Φάουλερ και οι άλλοι

Με το γκολ που πέτυχε στο «Μολινό» κατάφερε πλέον να έχει βρει δίχτυα σε καθεμιά από τις τρεις πρώτες «στροφές» της Premier League για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σκόραρε απέναντι στη Λιντς για ν' ανακτήσει η Γιουνάιτεντ το προβάδισμα στο «Ολντ Τράφορντ», ήταν εκείνος που ισοφάρισε απέναντι στην Σαουθάμπτον στο St. Mary's κι αυτός που πέτυχε το νικητήριο τέρμα κόντρα στην Γουλβς.

Με αυτή την επίδοση έγινε ο πρώτος που ως teenager – με βάση το ηλικιακό κριτήριο στο κορυφαίο πρωτάθλημα – σκοράρει και στα τρία πρώτα ματς της σεζόν, μετά από την ποδοσφαιρική χρονιά 1994-1995. Τότε, το είχε πράξει αυτό ο Ρόμπι Φάουλερ φυσικά με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο παλαίμαχος επιθετικός των «κόκκινων» είχε βρει δίχτυα στο 6-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, στο 3-0 επί της Άρσεναλ (δυο τέρματα) και στο 2-0 επί της Σαουθάμπτον.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκρίνγουντ είναι μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά της Premier League που φτάνει στα 20+ γκολ ως teenager, μετά τους Μάικλ Όουεν, Ρόμπι Φάουλερ και Γουέιν Ρούνεϊ! Ο μικρός έχει ήδη βάλει τ' όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Λίγκας και το έχει καταφέρει σε ηλικία που άλλοι ακόμα δεν έχουν κάν τολμήσει να ονειρευτούν...

  • Όποτε το πράγμα ζορίζει, εκείνος βρίσκει γκολ!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον εμπιστεύεται τρομερά. Τώρα με την μεγάλη επιστροφή και του Κριστιάνο Ρονάλντο ο Γκρίνγουντ μπορεί να μάθει ακόμα περισσότερα. Κάπως έτσι, ο νεαρός επιθετικός βγαίνει μόνιμα και αποκλειστικά κερδισμένος απ' όσα βιώνει στον σύλλογο του Μάντσεστερ. Οι αριθμοί του είναι τέτοιοι που αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι πραγματικά τρομαρά όσα έχει προσφέρει.

Σε 37 παιχνίδια κατά τα οποία έχει πάρει φανέλα βασικού, ο Μέισον Γκρίνγουντ έχει καταφέρει να σκοράρει 20 φορές και να έχει μοιράσει 3 ασίστ. Μονάχα φέτος στο πρωτάθλημα έχει 270 λεπτά συμμετοχής σε τρεις αγωνιστικές, 135 επαφές με τη μπάλα, εκ των οποίων οι 13 εντός περιοχής.

Μετράει 15 μεταβιβάσεις στο «κουτί», 15 προσπάθειες για ντρίμπλα, 11 τελικές (4 στο στόχο), 7 επιτυχημένες ντρίμπλες, ενώ έχει φτιάξει και 4 φάσεις για γκολ.

Σε γενικότερο πλαίσιο σε Premier, λοιπές εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη με την Γιουνάιτεντ, έχει 32 γκολ, από τα οποία τα 12 έδωσαν νίκες και τα 8 έφεραν ισοπαλίες!

  • Τρία ματς... τρεις φανέλες

Να και κάτι αξιοπερίεργο και τρομερά ενδιαφέρον. Ο Μέισον Γκρίνγουντ με τα γκολ που έχει πετύχει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στις αναμετρήσεις της Γιουνάιτεντ, έχει συνδυάσει το επίτευγμά του με κάτι μοναδικό.

Ποτέ ξανά κανείς στα χρονικά των «κόκκινων διαβόλων» αλλά και στην ιστορία της Premier, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει και με τις τρεις φανέλες μιας ομάδας!

Το έκανε με την κλασσική κόκκινη στην πρεμιέρα απέναντι στην Λιντς στο «Ολντ Τράφορντ», το έκανε με την μπλε στο εκτός έδρας ματς με την Σαουθάμπτον ισοφαρίζοντας για την ομάδα του Σόλσκιερ και το έκανε και με την ιδιαίτερη εναλλακτική εμφάνιση της Γιουνάιτεντ, στο «Μολινό»!

Photo credits: GettyImages
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα