Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Λύτρωση από Γκρίνγουντ!

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Λύτρωση από Γκρίνγουντ!

bet365

Η Γουλβς έχασε τα... άχαστα, η Γιουνάιτεντ όμως είχε Γκρίνγουντ, μιας και ο 19χρονος λύτρωσε τη Μάντσεστερ (1-0) στο Μολινό! Ιστορία γράφουν οι «Κόκκινοι» με το εκτός έδρας ρεκόρ.

Ο Κριστιάνο δεν ήταν στο Μολινό, αλλά ο Γκρίνγουντ φρόντισε να «καθαρίσει» για τη Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ ήταν κακή, δεν έπεισε, αλλά μια φάση του 19χρονου ήταν αρκετή για να της χαρίσει ένα μεγάλο διπλό κόντρα στη Γουλβς (1-0) και να φτάσει παράλληλα τα 28 εκτός έδρας ματς αήττητη. Οι «Λύκοι» έχασαν μοναδικές ευκαιρίες και μαζί με την Άρσεναλ είναι οι ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμα δίχτυα...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν στην αποστολή, αντίθετα, ο Βαράν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ, ενώ ο Σάντσο έκανε πρεμιέρα στο βασικό σχήμα. Ωστόσο, το πρώτο 45λεπτό για τη Γουλβς ήταν εξαιρετικό, με τη Γιουνάιτεντ να είναι εγκλωβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει στο ρυθμό των γηπεδούχων. Κι όμως το 45λεπτο βρήκε τη Γουλβς να έχει τρεις μεγάλες φάσεις, τον απόλυτο έλεγχο, τον Τραορέ να κάνει τρελές κούρσες, αλλά το γκολ να… αγνοείται. Επειτα από 225 αγωνιστικά λεπτά, οι «Λύκοι» μέτρησαν 51 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν έχουν βρει ακόμα δίχτυα.

Ο Πογκμπά δε βρήκε ρυθμό στα πρώτα 45 λεπτά, ο Φρεντ έβλεπε τον Τραορέ να τον περνά σα… σταματημένο, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν εκνευρισμένος με την κάκιστη εικόνα της ομάδας του, αλλά και τις ελάχιστες βοήθειες που πήρε από τον Σο.

Η Γουλβς τις φάσεις, αλλά όχι το γκολ

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία στο 3΄, όταν ο Τρινκάο έκανε άνω – κάτω την άμυνα, μοίρασε στον Χιμένες, ο οποίος νικήθηκε από τον Ντε Χέα. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η δεύτερη μεγάλη φάση, όταν από γκάφα του Φρεντ, ο Τρινκάο έκανε το πλασέ, αλλά ο Μπισάκα με σούπερ προβολή στη γραμμή κράτησε το μηδέν! Ο Τραορέ ήταν εκρηκτικός, έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, με τη Γιουνάιτεντ να μη βρίσκει λύσεις. Στο 13’ από προσπάθειά του, η μπάλα έφτασε στον Μουτίνιο, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο.

Οσο για να το αν είδαμε φάση της Γιουνάιτεντ; Στο 38’ ο Φερνάντες σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και στο 45’, ο Πορτογάλος έβγαλε ιδανικά στον Γκρίνγουντ, αλλά το διαγώνιο πέρασε άουτ.

Σούπερ ο Ντε Χέα, ρεκόρ η Γιουνάιτεντ!

Η Γουλβς μπήκε το ίδιο ορεξάτη στην επανάληψη, με τη Γιουνάιτεντ να καλύπτει τα κενά, αλλά δημιουργικά να μην είναι σε θέση να απειλήσει. Ο Σόλσκιερ πέρασε στο ματς τον Καβάνι στη θέση του Τζέιμς, αλλά οι ευκαιρίες ήταν και πάλι για τους «Λύκους». Στο 69’ ο Σαΐς είχε διπλή προσπάθεια να σκοράρει, αλλά ο Ντε Χέα ήταν σούπερ σε ισάριθμες αντιδράσεις.

Κι όμως η Γουλβς που είχε για 79 λεπτά τον έλεγχο του ματς, είδε στο 80’ τη Γιουνάιτεντ να σκοράρει! Ο Πογκμπά έκλεψε, ο Γκρίνγουντ έκανε το διαγώνιο σουτ, η αντίδραση του Σα δεν ήταν η ιδανική και η Μάντσεστερ από το… πουθενά άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, ο σκόρερ έγινε μόλις ο δεύτερος teenager στην Premier League που σκοράρει και στα τρία πρώτα ματς της σεζόν (είχε προηγηθεί ο Φάουλερ). Η Γουλβς δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η Μάντσεστερ έγραψε τη δική της εκτός έδρας ιστορία, φτάνοντας παράλληλα τους επτά βαθμούς στη σεζόν.

Γουλβς: Σα, Μαρσάλ, Κόαντι (87' Γουάιτ), Σεμέντο, Κίλμαν, Μουτίνιο, Σαΐς, Νέβες, Χιμένες, Τραορέ (87' Σίλβα), Τρινκάο (70' Ποντένσε)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Μπισάκα, Πογκμπά, Φρεντ, Φερνάντες, Σάντσο (72' Μαρσιάλ), Τζέιμς (53' Καβάνι), Γκρίνγουντ (90' Νταλότ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα