Μάντσεστερ Σίτι - Νόριτς 5-0: Φόβος και τρόμος οι «Πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι - Νόριτς 5-0: Φόβος και τρόμος οι «Πολίτες»

bet365

Αυτή η Σίτι... τρομάζει και αποδεικνύει γιατί είναι το φαβορί για τον τίτλο! Πεντάρα (5-0) στη Νόριτς με τον Γκρίλις να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα γαλάζια.

Πρώτη νίκη στη σεζόν για τη Σίτι με εξαιρετική μπάλα και... απειλητικά μηνύματα στους ανταγωνιστές. Η Μάντσεστερ διέλυσε με 5-0 τη Νόριτς, αντιδρώντας έτσι ιδανικά στην ήττα της πρεμιέρας. Πρώτο γκολ για τον Γκρίλις, εξαιρετικός Ζεσούς και όλοι στο Νησί αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν οι «Πολίτες» καταφέρουν και αποκτήσουν τον Χάρι Κέιν... Ασχημο απόγευμα για τον Γιαννούλη που αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, κάκιστη όμως και η εικόνα όλης της ομάδας του.

Η Σίτι τρόμαξε τη Νόριτς με το... καλησπέρα!

Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά με το... καλησπέρα, πίεσε ασφυκτικά τη Νόριτς και ειδικά από τα αριστερά, από την πλευρά του Γιαννούλη επιχειρούσε για το γκολ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, η Νόριτς δεν μπορούσε να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή της και στο 7' ήρθε το γκολ!

Υπέροχη σέντρα από τα αριστερά από τον Ζεσούς, ο Χάνλεϊ έκανε κάκιστη προβολή, ο Κρουλ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και χρεώθηκε αυτογκόλ! Μάλιστα, για πρώτη φορά στα 25 χρόνια της στην Premier League, η Σίτι πετυχαίνει το πρώτο τέρμα στη σεζόν με... αυτογκόλ!

Οι «Πολίτες» με το πόδι στο γκάζι συνέχισαν την πίεση και στο 15' ξαναβρήκαν δίχτυα με τον Τόρες, αλλά το φάουλ του Σίλβα στον Ράσιτσα έφερε... VAR και ακύρωση του τέρματος. Το σκηνικό δεν άλλαξε, η Μάντσεστερ είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 22' ήρθε το 2-0. Πάλι ο Ζεσούς σέντρα από αριστερά και ο Γκρίλις με σύμμαχο την... τύχη πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αγγλος που σκοράρει στο ντεμπούτο του εντός με τη Σίτι έπειτα τον Λάμπαρντ το 2014!

Το σκηνικό δεν άλλαξε, η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε, αντίθετα με τη Νόριτς που χρειάστηκε να φτάσουμε στο 40' για να κάνει οργανωμένη επίθεση και να αλλάξει περισσότερες από τρεις πάσες.

Σούπερ η Σίτι και στο β' ημίχρονο

Στην επανάληψη, η Νόριτς παρουσιάστηκε χωρίς τον Γιαννούλη στην άμυνα, αλλά η κατάσταση παρέμεινε ίδια. Η Μάντσεστερ πάτησε λίγο περισσότερο το γκάζι κι έβαλε πολύ δύσκολα. Στο 52' η σουτάρα του Ρόδρι πέρασε άουτ, ενώ στο 55' ο Ζεσούς δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 65' ήρθε και το τρίτο γκολ, όταν από στημένη φάση και κακό διώξιμο ο Λαπόρτ από κοντά σημείωσε το 3-0. Κι όμως οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν και στο 71' ήρθε το ωραιότερο γκολ του ματς. Εντυπωσιακή κάθετη του Γουόκερ, υπέροχη ασίστ του Ζεσούς και ο Στέρλινγκ πέτυχε το 4-0.

Κι όμως η Σίτι ήθελε ένα ξέσπασμα έπειτα την ήττα της πρεμιέρας και το πέτυχε στο 84'. Ο Ρούμπεν Ντίας βρήκε ιδανικά τον Μαχρέζ και ο Αλγερινός από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το 5-0.

Μαν. Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Γκουντογκάν (69' Πάλμερ), Γκρίλις (75' Μαχρέζ), Σίλβα, Ρόδρι, Ζεσούς, Τόρες (61' Στέρλινγκ)

Νόριτς: Κρουλ, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γιαννούλης (46' Μούμπα), Ααρονς, Ρουπ (46' ΜακΛιν), Ράσιτσα, Μελού, Κάντγουελ, Γκίλμουρ, Πούκι (77' Σάρτζεντ)


Ματσάρα στο Έλαντ Ρόουντ, πρώτη νίκη για Βίλα!

Η Έβερτον προηγήθηκε με την εκτέλεση πέναλτι του Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν στο 30', αλλά η Λιντς ισοφάρισε με τον Κλιχ στο 41'. Ο Ντεμαράι Γκρέι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα από το Λίβερπουλ με γκολ στο 50', αλλά τα Παγώνια του Μπιέλσα έσωσαν το βαθμό με την γκολάρα του Ραφίνια στο 73.

Την πρώτη της νίκη στην Premier League πανηγύρισε η Άστον Βίλα. Υποδέχτηκε στο Μπέρμιγχαμ τη Νιούκαστλ και τη νίκησε 2-0. Άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το απίθανο ψαλιδάκι του Ντάνι Ινγκς, σε μια φάση που ξεκίνησε από το πολύ δυνατά πλάγιο του Μάτι Κας με την ασίστ να πιστώνεται στον Τάιρον Μινγκς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 62' ο Ανουάρ Ελ-Γκάζι με εκτέλεση πέναλτι.

Η πρώτη νίκη και το πρώτο γκολ δεν ήρθε για την Κρίσταλ Πάλας και τον Πατρίκ Βιεϊρά, η ομάδα του Λονδίνου και ο Γάλλος προπονητής της πανηγύρισαν ωστόσο τον πρώτο τους βαθμό με το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην αήττητη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα