Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Κόκκινη παρέλαση με Τσιμίκα κόντρα σε Γιαννούλη-Τζόλη (vid)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3: Κόκκινη παρέλαση με Τσιμίκα κόντρα σε Γιαννούλη-Τζόλη (vid)

bet365

Με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό για πρώτη φορά στην Premier League και άκρως δραστήριο σε όλο το 90λεπτο, η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα (0-3) στην πρεμιέρα από την έδρα της Νόριτς, στο ντεμπούτο του Γιαννούλη. Στον πάγκο ο Τζόλης, ένα γκολ και δύο ασίστ ο Σαλάχ.

Η πρώτη... ελληνική «μονομαχία» της φετινής Premier League βάφτηκε με κόκκινο χρώμα. Κώστας Τσιμίκας και Δημήτρης Γιαννούλης τέθηκαν αντίπαλοι στο «Carrow Road», σε μια σημαδιακή αναμέτρηση και για τους δύο, αφού ο πρώτος έπαιξε για πρώτη φορά βασικός κι ο δεύτερος για πρώτη φορά γενικά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με τον Χρήστο Τζόλη να κάθεται στον πάγκο. Τελευταίος, όμως, χαμογέλασε ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού, με τη Λίβερπουλ να περνά κυριαρχικά, με 3-0 από την έδρα της Νόριτς και να μπαίνει με το «δεξί» στη νέα σεζόν.

Μπορεί να μη φούλαρε τις μηχανές σε κανένα διάστημα του αγώνα, αλλά η Λίβερπουλ, για την οποία επέστρεψε στη δράση ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός από τον περασμένο Οκτώβριο, είχε τη στοιχειώδη συγκέντρωση και τακτική προσήλωση και βρήκε τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να επικρατήσει χωρίς άγχος. Η αρχή έγινε στο 25', όταν από την κατά λάθος επαφή του Σαλάχ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Καναρινιών αδράνησε και ο Ζότα βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε τον Κρουλ για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, αντιμετώπισαν το pressing των Κόκκινων, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και στο δεύτερο ημίχρονο ο μάστερ της πρεμιέρας, Μο Σαλάχ, «καθάρισε» μια και καλή το ματς. Στο 65', επωφελήθηκε από την κόντρα στην αντεπίθεση και σέρβιρε πάρε-βάλε στον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ένα γκολ που ήταν το υπ' αριθμόν 8.000 της Λίβερπουλ στην ιστορία της στην 1η κατηγορία (μόνο η Γιουνάιτεντ περισσότερα, 8.089). Και ένα δεκάλεπτο αργότερα, μπήκε και ο ίδιος στη λίστα των σκόρερ με υπέροχο πλασέ από το όριο της περιοχής, θέτοντας νέο ρεκόρ με γκολ σε πέντε συνεχόμενες πρεμιέρες της Premier League!

Θετικότατος Τσιμίκας, σταθερός Γιαννούλης

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε την ευκαιρία που έψαχνε εδώ και έναν χρόνο, μετά και τον τραυματισμό του Άντι Ρόμπερτσον. Και την τράβηξε από τα... μαλλιά. Πολύ μεστή εμφάνιση από τον 25χρονο μπακ, εξαιρετική επικοινωνία και συνεργασία με τον Σαντιό Μανέ από τα αριστερά και ο πιο συχνός εκτελεστής των κόρνερ για τους Reds στο ματς (πέντε εκτελέσεις, οι 4 στο πρώτο μέρος). Highlight η εξαιρετική σέντρα στο 10' που εξουδετέρωσε ο Γκίμπσον πριν τη μετατρέψει σε ασίστ ο Ζότα, αλλά και η μεγάλη του ευκαιρία για να σκοράρει ο ίδιος στο 63', με τον Κρουλ να μπλοκάρει το χαμηλό σουτ που εξαπέλυσε εντός περιοχής.

Την ίδια ώρα, στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε ο Δημήτρης Γιαννούλης στο ντεμπούτο του. Παρά τα λάθη της άμυνας των Καναρινιών και τα τρία γκολ, ο Έλληνας μπακ ήταν σταθερός στα δικά του αμυντικά καθήκοντα και προσπάθησε να συνεισφέρει επιθετικά, αν και δεν βρήκε τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Έδωσε πάντως ένα πρώτο δείγμα της ποιότητας και των δυνατοτήτων του ενόψει συνέχειας.

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Γκίμπσον, Γιαννούλης, Γκίλμορ, Ρουπ, Λεέ-Μελού, Ράσιτσα (77' Σάρτζεντ), Κάντγουελ, Πούκι (78' Άιντα)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (61' Φαμπίνιο), Κεϊτά (83' Έλιοτ), Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (61' Φιρμίνο)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα