Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 2-0: Ιστορικό «τσίμπημα» στους αδιόρθωτους Κανονιέρηδες (vid)

Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 2-0: Ιστορικό «τσίμπημα» στους αδιόρθωτους Κανονιέρηδες (vid)

bet365

Μετά από 74 χρόνια, η Μπρέντφορντ επέστρεψε στην 1η κατηγορία για να «ξεγυμνώσει» τις κλασικές αδυναμίες της Άρσεναλ του Αρτέτα, παίρνοντας ιστορική νίκη (2-0) μπροστά σε 17.000 φιλάθλους της στην πρεμιέρα της Premier League.

Τους πήρε 27.110 ολόκληρες ημέρες για να επιστρέψει. Αυτό μεταφράζεται σε 74 χρόνια παντελούς απουσίας από τα «σαλόνια». Μόλις το 2009, αγωνιζόταν στην 4η τη τάξει κατηγορία. Απόψε, όμως, οι Bees πέταξαν ξανά στο επίπεδο της Premier League και κάρφωσαν το «κεντρί» τους στην Άρσεναλ, για την οποία ήταν σαν να μην πέρασε... ούτε μια μέρα.

Στην πρώτη της σεζόν μετά από 25 χρόνια που δεν συνοδεύεται από συμμετοχή στην Ευρώπη, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα υποτάχθηκε άνευ όρων στην ενθουσιώδη Μπρέντφορντ, η οποία και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 2-0 μπροστά στους 17.000 θεατές της στο «Brentford Community Stadium».

Από την αρχή του αγώνα, οι Κανονιέρηδες δεν «πατούσαν» καλά, ιδιαίτερα η τριάδα των στόπερ, με τον νεοφερμένο Μπεν Γουάιτ των 58,5 εκατομμυρίων ευρώ, τον Μάρι και τον Τσάκα όταν έπαιρνε πρώτος τη μπάλα να διακινδυνεύουν με γκέλες. Όσες φορές κι αν γλίτωσαν, όμως, οι διαβασμένοι γηπεδούχοι που πήραν την ώθηση από τον υπέροχο κόσμο τους στις εξέδρες, βρήκαν το ιστορικό γκολ που έψαχναν από το 1947. Και ήταν ο Ισπανός φουλ μπακ, Σέρχι Κάνιος των 9 γκολ και 8 ασίστ στην Championship να ελευθερώσει τις Μέλισσες, με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία τπου Λένο στο 22'. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά στην εποχή της Premier League που το πρώτο γκολ της σεζόν σημειώθηκε από Ισπανό, μετά τον Μίτσου της Σουόνσι το 2012. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ απείλησε δις στη συνέχεια με τον Εμπεουμό στο 30', ενώ ταυτόχρονα δεν απειλούταν ούτε στο ελάχιστο.

Η πρώτη σοβαρή απειλή των Κανονιέρηδων σημειώθηκε στο 2ο μέρος, όταν ο Σμιθ-Ρόου πλάσαρε πάνω στον Ράγια. Ωστόσο, τα αμυντικά προβλήματα της Άρσεναλ δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει έστω τον βαθμό μέχρι τέλους. Στο 73', από εκτέλεση πλαγίου άουτ (!), αδράνησαν όλοι οι αμυντικοί της και η μπάλα έφτασε στον Νόργκααρντ, ο οποίος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έγραψε το 2-0, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη Μπρέντφορντ και συνολικά σε πρωτάθλημα μετά τον Νοέμβριο του 2017.

Ο Ράγια κράτησε το μηδέν με μεγάλη απόκρουση στον Πεπέ στα τελευταία λεπτά και σφράγισε εν πολλοίς το ιδανικό αποτέλεσμα με clean sheet. Έτσι, η Μπρέντφορντ των 9 πρωτάρηδων σε επίπεδο Premier League και των 11/11 που δεν είχαν ξεκινήσει ποτέ βασικοί σε ματς PL, μπορούν να περηφανεύονται ότι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 1946! Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ μέτρησε την πρώτη της ήττα από νεοφώτιστη μετά το 1977 και προβλημάτισε όπως ακριβώς και την περσινή σεζόν.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ράγια, Άγιερ (71' Σόρενσεν), Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνιος, Ονιέκα (80' Μπίντστρουπ), Νόργκααρντ, Γιάνελτ, Χένρι, Εμπεουμό (87' Φορς), Τόνεϊ

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς (82' Ταβάρες), Μάρι, Γουάιτ, Τίρνεϊ, Τζάκα, Λοκόνγκα, Πεπέ, Σμιθ-Ρόου, Μαρτινέλι (71' Νέλσον), Μπαλογκάν (59' Σάκα)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα