Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ο Βενγκέρ υπερασπίστηκε την διευρυμένη έκδοση με τις 32 ομάδες

Newsroom
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ο Βενγκέρ υπερασπίστηκε την διευρυμένη έκδοση με τις 32 ομάδες

bet365

Ο Αρσέν Βενγκέρ υπερασπίστηκε το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA και αντέδρασε στις ευρέως διαδεδομένες επικρίσεις ότι θα αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμών των παικτών.

Ο θρύλος της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης της FIFA, πιστεύειότι η νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, στην οποία θα αγωνίζονται 32 ομάδες κάθε τέσσερα χρόνια, ανταποκρίνεται στη... ζήτηση για καλύτερες διοργανώσεις.

«Δέχομαι ότι το ποδοσφαιρικό ημερολόγιο είναι πολυάσχολο, αλλά πρόκειται για μια διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και φυσικά η περίοδος ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και μετά πρέπει να είναι σεβαστή. Η ευημερία των παικτών τα τελευταία 20 χρόνια έχει επίσης αυξηθεί δραματικά, όταν εξετάζουμε την πρόληψη των τραυματισμών, την αποκατάσταση, τη διατροφή και την πρόοδο της ιατρικής τεχνολογίας. Είναι αγνώριστο από ό,τι ήταν παλαιότερα. Επίσης, το VAR έχει βοηθήσει στην προστασία των παικτών, καθώς οι παίκτες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα κακά μαρκαρίσματα που προκαλούν τραυματισμούς. Έτσι, συνολικά, έχει υπάρξει τεράστια βελτίωση στο κομμάτι της πρόνοιας και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πρόοδο»

Η FIFPRO, μια παγκόσμια ένωση που εκπροσωπεί περισσότερους από 65.000 παίκτες, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τη FIFA ότι δείχνει «έλλειψη προσοχής για την ψυχική και σωματική υγεία των συμμετεχόντων παικτών». Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με νέα μορφή θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2025, ξεκινώντας στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώνοντας στις 13 Ιουλίου.

Οι ευρωπαϊκές ομάδες θα καταλάβουν τις 12 από τις 32 θέσεις, ενώ τέσσερις θα δοθούν στους νικητές του UEFA Champions League σε κάθε ένα από τα τέσσερα χρόνια πριν από το 2025.

Η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη προκριθεί, με τις υπόλοιπες οκτώ ευρωπαϊκές να καθορίζονται από μια κατάταξη συλλόγων με βάση την ίδια τετραετία, με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μπάγερν Μονάχου να είναι επίσης μέσα.

Έξι σύλλογοι θα προέρχονται από την CONMEBOL (Νότια Αμερική), τέσσερις από την CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική), τέσσερις από την AFC (Ασία), τέσσερις από την CAF (Αφρική), ένας από την OFC (Ωκεανία) και η διοργανώτρια χώρα - οι Ηνωμένες Πολιτείες - μπορεί να προτείνει έναν σύλλογο.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Τελευταία Νέα