Novibet Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτική η Athens Kallithea στη Νίκαια, άνετες προκρίσεις για Αιγάλεω, Απόλλωνα Παραλιμνίου

Newsroom
Athens Kallithea

bet365

Επίδειξη δύναμης μέσα στη Νίκαια για την Athens Kallithea η οποία επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Άνετες προκρίσεις και για Αιγάλεω και Απόλλων Παραλιμνίου.

Το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε στον Ιωνικό η Athens Kallithea παίρνοντας μέσα στη Νίκαια την πρόκριση για την επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο καθώς επικράτησε με 3-0, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά.

Η αρχή έγινε στο 14' με τον Λουκίνα να ανοίγει το σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Ματίγια έκανε το 0-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στο 2ο και πάλι η Athens Kallithea ήταν αυτή που σκόραρε, κάνοντας με το δεύτερο γκολ του Λουκίνα στο 59' το 0-3, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρόκρισή της.

Πρόκριση με τεσσάρα και για Αιγάλεω

Ίδια εύκολη πρόκριση με την Athens Kallithea σε επίσης εκτός έδρας αγώνα είχε και το Αιγάλεω. Οι «κυανόλευκοι» δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, επικράτησαν με 4-0 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28' με τον Νταβιώτη, με το 0-1 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο και πάλι ο Νταβιώτης έκανε στο 69' το 0-2, για να έρθει ο Ζυγερίδης στο 73' να κάνει το 0-3. Σκορ το οποίο δεν ήταν το τελικό, καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε ο Μαραθωνίτης να κάνει το 0-4 και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έκταση στη νίκη της ομάδας του.

Μακεδονικός (Στ. Μαλεζάς) : Γουναρίδης, Αδαμίδης, Σαραγιώτης, Χασάνογλου, Τσουκάνης, Παναγιωτιδης, Τσιλιγγίρης, Λεωνιδόπουλος, Μελετίδης, Ζαφειράκης, Σιμόνι

Αιγάλεω (Ντρ. Τζουκάνοβιτς) : Κατσιμήτρος (78΄ λ.τρ. Τσιμόπουλος), Παυλάκης, Θεολόγου (60΄ λ. τρ. Ευαγγέλου), Ζιούλας, Τάμπας, Μπάμπης, Μπάλλας (60΄Μαραθωνίτης), Ναζίμ (46΄ λ. τρ. Χατζηδίμπας), Βάρκας, Νταβιώτης, Σταμένκοβιτς (65΄ Ζυγκερίδης)

Άνετη εκτός έδρας πρόκριση για Γιούχτα

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε ο Γιούχτας, με τους Κρητικούς να επικρατούν με 3-1 του Αστέρα Σταυρού εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εξαιρετικά και μόλις στο 9' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Αλεξόπουλο. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 39' ισοφάρισαν με τον Φράγκο, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 61' ο Ροβίθης με την πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-2, με τον ίδιο παίκτη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, καθώς στο 65' διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Αστέρας Σταυρού (Β.Λέντας): Τσάμης, Μαργαρίτης (82′ Κουδουνάς), Μαλισσόβας, Μόσχος (75′ Κακκαβάς), Ακασού, Αυγουστάτος, Φράγκος, Αντωνόπουλος (82′ Παπαλέξης), Λάππας, Νάτσο Ροντρίγκες (20′ λ.τ Δρόσος), Αλεξίου (75′ Φούντας)

Γιούχτας (Ν. Σουργιάς): Πρινιώτακης, Γελαδάρης, Κορνιλάκης (80′ Τζανής), Φάζος, Κόλα, Κίσσας, Μπουτσάκης, Πολυχρόνης (46′ Μπρους), Νοικοκυράκης, Γκίνη (60′ Βρεττός), Αλεξόπουλος (60′ Ροβίθης).

Πρόκριση στην παράταση για Λεβαδειακό

Μεγάλο παιχνίδι και στην Ηλιούπολη. Εκεί η τοπική ομάδα και ο Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 και στα δύο ημίχρονα, αλλά έγινε χαμός στην παράταση με τους Βοιωτούς να επικρατούν με 2-1 και να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Αρχικά ο Κουιρουκίδης κατάφερε στο 92' να κάνει το 0-1, δίνοντας προβάδισμα στον Λεβαδειακό. Δέκα λεπτά αργότερα η Ηλιούπολη έκανε το 1-1 με τον Μάντιτς με το ματς να φαίνεται να πηγαίνει στα πέναλτι. Ωστόσο στο 118' ο Νίκας με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-2 με τους Βοιωτούς να παίρνουν την πρόκριση.

Στα πέναλτι ο Αχαρναϊκός προκρίθηκε επί της Παναχαϊκής

Χωρίς σκορ έληξε η κανονική διάρκεια με την Παναχαϊκή να μην παρουσιάζει καλή εικόνα στο πρώτο μέρος. Ο Αχαρναϊκός βρήκε δίχτυα στο 65' με τον Χατζή, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Στην παράταση και συγκεκριμένα στο 114' η ομάδα του Μενιδίου έμεινε με δέκα παίκτες έπειτα από δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσιμπούρλα μέσα σε λίγα λεπτά. Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Αχαρναϊκός επικράτησε με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα βρει απέναντί του τον Πιερικό.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Παπακωστούλης): Συράκας, Γκούφα, Νάκας, Μπιταξής, Μάναλης, Πηνιώτης, Α. Γκούφα (96΄Αντωνόπουλος), Παπαδόπουλος (14΄λ. τρ. Γερώνυμος), Ματσούκας (46΄Στραβομύτης), Νατσιόπουλος, Χατζής (90΄ Τσιμπούρλας).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στ. Φραντσιόζα): Κολοβούρης, Λιοφάγος, Γκάντσιερ, Μπάρετ (70΄Παραστατίδης), Καραγιάννης (63΄Μασούρας), Νάστος, Κυρσανίδης, Αποστολόπουλος (101΄Πετράτος), Πατρινός (63΄Τόσκα), Πετσίτης (46΄Χριστόπουλος), Ντ’ Ολιβέιρα (70΄Μαρτίνεζ).

Άνετα ο Απόλλων Παραλιμνίου

Εύκολο έργο είχε ο Απόλλων Παραλιμνίου, ο οποίος με το 3-0 επί της Αλεξανδρούπολης πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης και θα βρει στον δρόμο του τον Μικρασιατικό. Δύο γκολ σκόραρε ο Παναγιωτόπουλος στο 8' και στο 36' και ένα ο Κατσαμάγας στο 57'.

Πρόκριση στις καθυστερήσεις για Τηλυκράτη

Ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την πρόκριση στον Τηλυκράτη με την ομάδα της Λευκάδας να περνάει νικηφόρα με 0-1 από την έδρα του Χανιώτη και θα βρει απέναντί της την ΑΕΛ.

Στα πέναλτι προκρίθηκε ο ΠΑΟ Βάρδας επί του Παναργειακού

Στη διαδικασία των πέναλτι οδηγήθηκε το ζευγάρι του Παναργειακού με τον ΠΑΟ Βάρδας μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, το οποίο διατηρήθηκε και στην παράταση. εκεί ο ΠΑΟ Βάρδας πανηγύρισε την πρόκριση με 3-4 και θα βρεθεί στην 4η φάση όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ζευγαριού Ζάκυνθος-Νίκη Βόλου.

Τα αποτελέσματα της 3ης φάσης

Αστέρας Σταυρού – Γιούχτας 1-3

Πανθρακικός – Εθνικός ΔΙΑΚΟΠΗ

Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 1-2 στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια)

Μακεδονικός – Αιγάλεω 0-4

Απόλλων Παραλιμνίου – Αλεξανδρούπολη 3-0

Ιωνικός – Athens Kallithea 0-3

Παναργειακός – ΠΑΟ Βάρδας 1-1 (3-4 πεν.)

ΑΟ Χανιώτης – Τηλυκράτης Λευκάδας 0-1

Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή 0-0 (3-2 πεν.)

Κοζάνη – Ηρακλής ΑΝΑΒΟΛΗ

Χανιά-Απόλλων Πόντου (Κυριακή 17/9 – 16:00)

Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας (Κυριακή 17/9 – 16:00)

Ζάκυνθος-Νίκη Βόλου (Τετάρτη 20/9 – 16:00)

ΟΦ Ιεράπετρας-*Καμπανιακός 0-3. α.α

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην τέταρτη φάση

Καλαμάτα, Πιερικός, Μικρασιατικός, Διαγόρας, Αλμωπός Αριδαίας, ΑΕΛ

Τα ζευγάρια της 4ης φάσης

Κοζάνη / Ηρακλής - Χανιά / Απόλλων Πόντου

Καλαμάτα - Athens Kallithea

Ζάκυνθος / Νίκη Βόλου - ΠΑΟ Βάρδας

Πιερικός - Αχαρναϊκός

Μικρασιατικός - Απόλλων Παραλιμνίου

ΑΕΛ - Τηλυκράτης Λευκάδας

Αιγάλεω - Διαγόρας

Πανθρακικός / Εθνικός - Γιούχτας

Λεβαδειακός - Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας

Αλμωπός Αριδαίας - Καμπανιακός

Τα ζευγάρια της 5ης φάσης

Πιερικός - Αχαρναϊκός εναντίον Κηφισιάς

Πανθρακικός / Εθνικός - Γιούχτας εναντίον Ατρομήτου

Αιγάλεω - Διαγόρας εναντίον Παναιτωλικού

Λεβαδειακός - Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας εναντίον Λαμίας

Κοζάνη / Ηρακλής - Χανιά / Απόλλων Πόντου εναντίον ΟΦΗ

Μικρασιατικός - Απόλλων Παραλιμνίου εναντίον Πανσερραϊκού

Αλμωπός Αριδαίας - ΟΦ Ιεράπετρας / Καμπανιακός εναντίον Αστέρα Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην έκτη φάση

Καλαμάτα - Athens Kallithea

Ζάκυνθος / Νίκη Βόλου - Παναργειακός / Παμβουπρασιακός

ΑΕΛ - Χανιώτης / Τηλυκράτης

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα