ΑΕΚ: Με την ταυτότητα του Αλμέιδα και στον τελικό

ΑΕΚ: Με την ταυτότητα του Αλμέιδα και στον τελικό

Ο Ματίας Αλμέιδα στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

bet365

Όποιες κι αν είναι οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα στην ενδεκάδα του τελικού του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί υπηρετώντας πιστά το ποδοσφαιρικό πλάνο του Αργεντινού κόουτς.

Η σφραγίδα του Ματίας Αλμέιδα στην επιτυχία της φετινής ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη και γι' αυτό ο «Πελάδο» χαρακτηρίζεται ως ο MVP των κιτρινόμαυρων, οδηγώντας την Ένωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και ένα από τα κλειδιά για το αποτέλεσμα που είχε η πρώτη σεζόν του Αργεντινού τεχνικού στην ΑΕΚ ήταν η διαχείριση που έκανε και η πνευματική ετοιμότητα των παικτών του. Με την επιστροφή στις προπονήσεις δύο ημέρες μετά τους πανηγυρισμούς για τον τίτλο, ο Αλμέιδα φρόντισε να βάλει τους παίκτες του σε κλίμα τελικού Κυπέλλου.

Και το παραπάνω λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για το τελευταίο ματς της σεζόν με την ΑΕΚ να έχει φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δίνοντας τα πάντα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Για τον Αργεντινό τεχνικό, ωστόσο, με τη νοοτροπία νικητή που έχει, αυτό ήταν αυτονόητο. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού ο Αλμέιδα έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του Αραούχο παραδέχθηκε πως αυτή η διαχείριση ενόψει τελικού δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όχι γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, κάθε άλλο. Αλλά διότι με το εύρος των επιλογών που διαθέτει, θα πρέπει κάποιοι να «αδικηθούν».

«Νιώθω ευγνώμων στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος που προπονώ αυτό το γκρουπ. Τα έχουν δώσει όλα. Σε αυτόν τον τελικό ήταν δύσκολο να στήσω την ομάδα. Πρέπει να μιλήσουμε και να συντονίσουμε όλους τους παίκτες, αυτούς που θα μείνουν εκτός ή στον πάγκο. Όλοι όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζουμε. Είμαστε δίκαιοι με κάποιους και με άλλους λιγότερο. Αλλά το σημαντικό είναι ότι το γκρουπ κατάλαβε ότι όλοι δουλεύουμε μαζί και είμαι ευγνώμων σε όλους», ανέφερε ο Αργεντινός τεχνικός.

Αλμέιδα και Αραούχο στη συνέντευξη Τύπου

Το πιθανότερο είναι ο Αλμέιδα να καταλήξει στο αρχικό σχήμα με επιλογές τόσο από την «ενδεκάδα Κυπέλλου» που έφερε την ΑΕΚ στον τελικό, όσο και από την «ενδεκάδα πρωταθλήματος». Μένει να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο βέβαια μία ώρα πριν τη σέντρα. Το δεδομένο είναι πως όποιες κι αν είναι οι επιλογές του Αλμέιδα στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να παίξει και στον τελικό, στο τελευταίο ματς αυτής της ονειρικής για την Ένωση σεζόν, με την ταυτότητα του προπονητή της. Με την ταυτότητα του «Πελάδο».

«Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε στους 11 που ξεκινάνε. Αλλά αν δείτε κάθε παιχνίδι, δίνω προτεραιότητα στις αλλαγές. Και αυτές έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο πρωτάθλημα φέτος», ανέφερε επίσης ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας παράλληλα το μεγάλο κίνητρο που έχει η ΑΕΚ μπροστά της για το νταμπλ. Τόσο για τον έναν αιώνα της ιστορίας της και τα δύο νταμπλ που έχει πανηγυρίσει, όσο και για τους τελευταίους χαμένους τελικούς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παλέψουμε για αυτό το Κύπελλο. Ο πρώτος είναι ότι στα 100 χρόνια η ομάδα έχει κάνει νταμπλ δύο φορές. Υπάρχει ιστορικό κίνητρο. Και το δεύτερο είναι επειδή η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει χάσει τρεις τελικούς. Όλα αυτά σε όλους μας δίνουν έξτρα κίνητρο για να δώσουμε κάτι παραπάνω για τον τελικό», υπογράμμισε. Και αυτό που θέλει να δει είναι αυτή η ταυτότητα που χαρακτηρίζει τη φετινή ΑΕΚ. Με το πάθος, την πίεση, την ένταση, την ομαδικότητα, την αυτοθυσία, την ένωση. Τα χαρακτηριστικά του Αλμέιδα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα