Σέρχιο Ράμος: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας!

Νίκος Κικίδης
Σέρχιο Ράμος: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Ισπανίας!

bet365

Τίτλοι τέλους για έναν εκ πιο εμβληματικών αρχηγών της Ισπανίας, με τον Σέρχιο Ράμος να αποχαιρετά την εθνική ομάδα αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

Ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Ισπανίας, ο άνθρωπος που αγωνίστηκε 180 φορές με το εθνόσημο στο στήθος και που φόρεσε τα τελευταία χρόνια το περιβραχιόνιο στο χέρι ανακοίνωσε το τέλος του από την εθνική ομάδα!

Ο Σέρχιο Ράμος, περί ου ο λόγος, έκανε γνωστό πως έπεσαν και επίσημα τίτλοι τέλους έπειτα από 18 χρόνια πορείας στην εθνική, αποτελώντας έναν ακρογωνιαίο λίθο της χρυσής γενιάς της Λα Ρόχα.

Κύριος λόγος πίσω από την απόφασή του στέκεται ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε, με τον - περιθωριοποιημένο από τον Μάρτιο του 2021 - Ράμος να ενημερώνει μέσα από την ανακοίνωσή του πως ο νέος εκλέκτορας της Ισπανίας του έκανε σαφές πως δεν τον υπολογίζει κι ούτε πρόκειται για το μέλλον.

Κάπως έτσι ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την απόφαση να αποχαιρετήσει την εθνική ομάδα, με την οποία πανηγύρισε δυο Euro (2008, 2012), αλλά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010.

«Έφτασε η ώρα, η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα. Αυτό το πρωί δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον προπονητή που με ενημέρωσε ότι δεν με υπολογίζει και ούτε πρόκειται, ανεξάρτητα από το επίπεδο που θα βρίσκομαι και τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Με βαριά καρδιά είναι το τέλος της διαδρομής που ήλπιζα πως θα επεκτεινόταν ακόμα περισσότερο και που θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση, αντάξια με τις επιτυχίες που καταφέραμε στη Λα Ρόχα.

Ειλικρινά πιστεύω ότι ότι αυτό το ταξίδι θα έπρεπε να τελειώσει με δική μου απόφαση ή επειδή οι εμφανίσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής. Όχι εξαιτίας της ηλικίας μου ή άλλων λόγων, τους οποίος μπορεί να μην άκουσα ποτέ απευθείας, αλλά σίγουρα τους ένιωσα. Επειδή η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή ελάττωμα. Είναι απλά ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα.

Θαυμάζω και ζηλεύω ποδοσφαιριστές όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Είναι η επιτομή της παράδοσης, των αξιών, της μεριτοκρατίας και της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν θα είναι έτσι και για μένα επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτώ, με τη λύπη που μοιράζομαι μαζί σας αλλά κι επίσης με το κεφάλι μου ψηλά, ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια της δικής σας υποστήριξης.

Φεύγω με αξέχαστες αναμνήσεις, με όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και πανηγυρίσαμε μαζί και με τρομερή περηφάνια ως ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική Ισπανίας. Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα κι αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με κάνατε ευτυχισμένο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω την πατρίδα μου με το πάθος κάποιου που είχε την τύχη να την εκπροσωπήσει 180 φορές. Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν σε μένα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα