Tο πρόσωπο του Μέσι δεν θα τυπωθεί σε Αργεντίνικο χαρτονόμισμα

Tο πρόσωπο του Μέσι δεν θα τυπωθεί σε Αργεντίνικο χαρτονόμισμα

Newsroom
Tο πρόσωπο του Μέσι δεν θα τυπωθεί σε Αργεντίνικο χαρτονόμισμα

bet365

Το σενάριο που κυκλοφόρησε και ήθελε την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής να επεξεργάζεται την προοπτική να τυπωθεί το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι στο χαρτονόμισμα των 1000 πέσος, αποδείχθηκε ότι είναι αναληθές.

Σε μέσα ενημέρωσης, ιστολόγια και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής εξετάζει το ενδεχόμενο το πρόσωπο του διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή και αρχηγού της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας, Λιονέλ Μέσι, να τυπωθεί σε χαρτονόμισμα των 1,000 πέσος. Ωστόσο, ο ισχυρισμός είναι αναληθής.

Στην τελευταία παράγραφο του ρεπορτάζ της μεξικανικής εφημερίδας "El Financiero", η οποία εμφανίστηκε ως πηγή της είδησης, γράφει χαρακτηριστικά ότι η ιδέα να τυπωθεί χαρτονόμισμα που θα απεικονίζει τον Μέσι κυκλοφόρησε στον κύκλο των αρχών της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής ως “πλάκα” κι όχι ως σοβαρή πρόταση.

Διάφοροι ανεξάρτητοι οργανισμοί ελέγχου γεγονότων που εξέτασαν επίσης τον ισχυρισμό, όπως το AFP και το Chequedo, επικοινώνησαν με την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής, η οποία διέψευσε ότι υπάρχει επίσημη συζήτηση να τοποθετηθεί το πρόσωπο του Μέσι σε χαρτονόμισμα. Ακόμη, το Bloomberg Línea πέρα από την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής επικοινώνησε και με το νομισματοκοπείο της χώρας, που, αφού πρώτα εξεπλάγη με τον ισχυρισμό, στη συνέχεια τον διέψευσε.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμιά σχετική είδηση στη σελίδα των νέων της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής.Από την άλλη, αναφέρεται ότι πράγματι σκοπεύει να κυκλοφορήσει επετειακά νομίσματα με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα