Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Η πρώτη ομάδα που κατακτάει το Μουντιάλ με ήττα στην πρεμιέρα μετά την Ισπανία (vid)

Νότης Χάλαρης
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Η πρώτη ομάδα που κατακτάει το Μουντιάλ με ήττα στην πρεμιέρα μετά την Ισπανία (vid)

bet365

Η ιστορία βάφτηκε στα χρώματα της «αλμπισελέστε» με την Αργεντινή να κατακτάει το Μουντιάλ παρά την ήττα στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία. Ένα στατιστικό που μόνο η Ισπανία το έχει καταφέρει.

Το ενδεχόμενο μίας μάχης μεταξύ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο λόγος που το φετινό Μουντιάλ ήταν αφιερωμένο στα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ωστόσο η πρεμιέρα μόνο ανάλογη δεν ήταν. Συγκεκριμένα η Αργεντινή ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Σαουδική Αραβία και μάλιστα με ανατροπή, σοκάροντας το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ήταν η στιγμή που φαινόταν ότι για ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ο Αργεντινός αστέρας δεν θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η «αλμπισελέστε» ήταν εντυπωσιακή και έκανε τρομερό σερί πετυχαίνοντας την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά το 1986.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη χώρα που το κατάφερε με ήττα στην πρεμιέρα. Για την ακρίβεια έχει συμβεί άλλη μία φορά, δώδεκα χρόνια πριν, όταν η Ισπανία κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας αφού στην αρχή είχε πέσει σε... γκέλα.

Συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής, οι «ρόχας», έχοντας κατακτήσει το EURO του 2008, μπήκαν με το... αριστερό στη διοργάνωση, καθώς δέχθηκαν τη σοκαριστική ήττα από την Ελβετία στην πρεμιέρα.

Το γκολ της νίκης για τους Ελβετούς το είχε πετύχει ο Γκέλσον Φερνάντες αλλά στο τέλος των ομίλων, δεν τα κατάφεραν να προκριθούν καθώς τερμάτισαν 3οι. Αντιθέτως, οι Ισπανοί όχι απλώς προκρίθηκαν αλλά μετά από αυτή την ήττα δεν σταμάτησαν... πουθενά.

Πέρασαν νικηφόρα κόντρα σε Χιλή, Ονδούρα, Πορτογαλία, Παραγουάη, Γερμανία και στον μεγάλο τελικό, την Ολλανδία, κατακτώντας το τρόπαιο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα