Μουντιάλ 2022, Ρεγκραγκί: «Ελπίζω η Γαλλία να μην μας σεβαστεί, είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Newsroom
Μουντιάλ 2022, Ρεγκραγκί: «Ελπίζω η Γαλλία να μην μας σεβαστεί, είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο»

bet365

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ιστορικού ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία, ο προπονητής του Μαρόκου, Ουαλίντ Ρεγκραγκί, θέλει οι Γάλλοι να μην πάρουν το παιχνίδι στα σοβαρά.

Στο τέλος μιας εξαιρετικά φιλόδοξης δήλωσης κατά την οποία ο Ουαλίντ Ρεγκράγκι είπε ότι ελπίζει να αλλάξει τη νοοτροπία μιας ολόκληρης ηπείρου, ότι ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής αλλά και όλου του φίλαθλου κόσμου είναι ικανοποιημένο και χαρούμενο που το Μαρόκο βρίσκεται στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκείνος δεν είναι και θέλει να κάνει το βήμα παραπέρα: «Θέλω να είμαι στον τελικό. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι πρέπει να σκέφτεσαι».

Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, ο τεχνικός της μεγαλύτερης έκπληξης του φετινού Μουντιάλ, έθεσε ως στόχο της ομάδας του την κατάκτηση του τροπαίου.

«Ήρθαμε εδώ για να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μιας ολόκληρης ηπείρου. Αν οι άλλοι είναι χαρούμενοι που είμαστε στα ημιτελικά, εγώ δεν είμαι. Θέλω να είμαι στον τελικό. Ελπίζω η Γαλλία να μη μας σεβαστεί. Γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα αν συμβεί αυτό. Είμαστε σε αποστολή, δεν είμαστε κουρασμένοι. Επιμένω. Αύριο, θα τρέξουμε, δεν θα υπάρχει καμία κούραση. Έχουμε μια ευκαιρία, δεν θέλω να τη σπαταλήσουμε. Δεν θέλω να περιμένουμε άλλα 40 χρόνια. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να θέσεις την κυριαρχία σου, τώρα είναι η στιγμή μας».

Το Μαρόκο θα επιδιώξει να γίνει το πρώτο αφρικανικό έθνος που θα φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφότου έγραψε ιστορία ως η πρώτη αφρικανική ομάδα που φτάνει στον ημιτελικό Μουντιάλ. «Η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, η Βραζιλία, έχει μείνει εκτός ημιτελικών. Φυσικά και είμαστε πεινασμένοι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί για να προκριθούμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση και ΔΕΝ είμαστε κουρασμένοι, το επαναλαμβάνω. Ίσως είμαστε λίγο τρελοί, ποιος ξέρει. To 2018 η Γαλλία τους εξουδετέρωσε όλους. Κόντρα στην Αγγλία είχαν λίγες ευκαιρίες και πάλι, τους "βομβάρδισαν".

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Ίσως αύριο να μοιάζω με ηλίθιος και ο κόσμος να μου λέει ότι μίλησα παραπάνω από όσο έπρεπε, αλλά το πιστεύουμε, ναι. Τέλος με τα στατιστικά, το ποσοστό κατοχής, τα xGoals. Το μόνο που μετράει για μένα είναι η νίκη. Θα ζητήσω αν είναι από τον Τζιάνι Ινφαντίνο να προσθέσει έξτρα βαθμούς αν ξεπερνάς το 60% στην κατοχή. Οι πιθανότητες να κατακτήσουμε το Μουντιάλ ήταν 0,01% πριν αρχίσει η διοργάνωση και τώρα πόσο είναι, 12; Δόξα τω Θεώ λοιπόν».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα