Μίστερ, σας οφείλουμε μία (ακόμα) συγγνώμη

Μίστερ, σας οφείλουμε μία (ακόμα) συγγνώμη

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Μίστερ, σας οφείλουμε μία (ακόμα) συγγνώμη

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Κατάρ, Γιάννης Λαμπίρης παρακολούθησε την «εξάρα» της Πορτογαλίας και σχολιάζει τον χαμό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παρακολουθώντας κανείς τον Φερνάντο Σάντος, χθες στον πάγκο της Πορτογαλίας θα νόμιζε κανείς ότι η ομάδα του παίζει ένα παιχνίδι ακόμα της σειράς. Ήρεμος, νηφάλιος όπως πάντα, και το κυριότερο απίστευτα συγκρατημένος και στα έξι γκολ των Πορτογάλων σε μία μοναδική παράσταση, από τις καλύτερες στη ιστορία της ομάδας στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Φανταστείτε – για παράδειγμα – να είχε στον πάγκο τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, στο 5ο και στο 6ο γκολ μπορεί να είχε φτάσει ακόμα και στην…Πορτογαλία από τους πανηγυρισμούς.

Τον Βραζιλιάνο τον άφησε πίσω χθες ο «δικός» μας Φερνάντο, που με 8 παιχνίδια πλέον στον πάγκο των Πορτογάλων έγινε ο πρώτος προπονητής της εθνικής με τόσους αγώνες σε Μουντιαλ (7 είχε ο Σκολάρι) και πλέον ο επόμενος στόχος είναι να γίνει και ο πρώτος Πορτογάλος τεχνικός που θα οδηγήσει τη χώρα στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που μόνο Βραζιλιάνοι είχαν πετύχει (ο Οτο Γκλόρια το 1966 και ο Φελίπε Σκολάρι το 2006).

Μάλιστα κύριοι ο «καρπουζάς από το Εστορίλ» όπως κάποιοι (ναι ναι Έλληνες δυστυχώς) τον αποκαλούσαν ειρωνικά κατά την θητεία του στα ελληνικά γήπεδα βρίσκεται στον προθάλαμο μιας ημιτελικής φάσης Μουντιάλ και η παρουσία του και μόνο στον πάγκο αποτελεί εγγύηση όχι για την πρόκριση (αυτό κανείς προπονητής δεν μπορεί να το προεξοφλήσει) αλλά για το ότι αποκλείεται η Πορτογαλία να υποτιμήσει τους απίστευτους Μαροκινούς.

Όλο τα γήπεδο χθες στο αχανές αλλά και εντυπωσιακό στάδιο του Λουσέιλ (που θα φιλοξενήσει και τον τελικό την ημέρα της ανεξαρτησίας του Κατάρ, στις 18 Δεκεμβρίου) από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ρονάλντο απαιτώντας την είσοδο του στον αγώνα.

Σιγά μην τους έκανε το χατίρι ο κόουτς, που ήθελε (και πέτυχε) να περάσει το μήνυμα ότι πάνω απ’ όλα και όλους είναι η ομάδα. Η βρισιά που εξαπέλυσε και η συμπεριφορά του CR 7 στην αλλαγή του στον αγώνα με την Κορέα του στοίχισε τον πάγκο και μάλιστα όλοι οι Πορτογάλοι ασχολήθηκαν με τον αντικαταστάτη του, τον Γκονσάλο Ράμος που πέτυχε χατ τρικ και έδωσε και μια ασίστ για το 4-0 !

«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Ρονάλντο, αλλά και εμείς έχουμε το σχέδιό μας. Ήταν θέμα τακτικής γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Είναι ηγέτης και ο παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει τα μέγιστα» είπε ξανά μετά τον αγώνα ο Φερναντο Σάντος που πέτυχε διπλή νίκη δείχνοντας με τον τρόπο του ότι οι κανόνες ισχύουν για όλους.

Ναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Πορτογαλία στον μοναδικό της τίτλο (Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016) τώρα την πήγε στους «8» του κόσμου εκεί που λίγο έλειψε να πάει την εθνική μας το 2014 στη Βραζιλία (και αφού πρώτα την είχε πάει και στους «8» του Euro 2012) και δεν το έκανε για ένα πέναλτι, στην ψυχοφθόρο διαδικασία με την Κόστα Ρίκα.

Μιστερ, σας οφείλουμε και πάλι μια μεγάλη συγγνώμη, που σας αφήσαμε (ουσιαστικά σαν…προτρέψαμε) να φύγετε από τον ελληνικό πάγκο και να γυρίσετε μόνος σας από τη Βραζιλία.

«Ευτυχώς που το κάνατε, γιατί μας έδωσε το Euro και τώρα θα μας δώσει και το Μουντιάλ» μου είπε στο κέντρο Τύπου ο Πορτογάλος συνάδελφος Μπρούνο Φερναντο από τη Record.

Άσε μας ρε άνθρωπε, με τον πόνο μας παίζεις !

Υ.Γ. Το Κατάρ φωταγωγήθηκε και χθες για χάρη του Μαρόκο και ο αραβικός κόσμος ζει το όνειρό του μαζί με τους απίθανους Μαροκινούς που δεν θέλουν να σταματήσουν εδώ αλλά να φτάσουν μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της διοργάνωσης κάτι που αν το καταφέρουν θα σημαίνει ότι θα έχουν μπει σίγουρα στην τετράδα.

Μαρόκο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης