Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία VS Μαρόκο... 1-1 (vids)

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία VS Μαρόκο... 1-1 (vids)

bet365

Πορτογαλία και Μαρόκο δεν είναι... άγνωστες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει εναντίον των Αφρικανών σε Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο... άγνωστες δεν είναι Πορτογαλία και Μαρόκο που θα αναμετρηθούν το ερχόμενο Σάββατο (10/12), με.. φόντο μία θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο παρελθόν έχουν δις παίξει σε Μουντιάλ και το επιμέρους σκορ σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι 1-1, κάτι που προσθέτει... άλλον αέρα στο ζευγάρι.

Στη διοργάνωση του 1986 έπαιξαν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων όπου το Μαρόκο επικράτησε 3-1 και μάλιστα τερμάτισε τότε πρώτο στο group αφού έμεινε και στις «λευκές» ισοπαλίες με Αγγλία, Πολωνία (οι Πορτογάλοι ήταν ουραγοί). Στα νοκ-άουτ όμως έπεσε... πάνω στη μετέπειτα φιναλίστ Δ. Γερμανία, όπου ηττήθηκε δύσκολα 1-0.

Πέρασαν 32 χρόνια και οι Ιβηρες πήραν την άτυπη ρεβάνς στη Μόσχα και στο τουρνουά της Ρωσίας, αφού εκ νέου στη φάση των ομίλων αναμετρήθηκαν με τους Μαροκινούς και αυτή τη φορά κέρδισαν 1-0 χάρις σε γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε ένα παιχνίδι πάντως που στο φινάλε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος «καρδιοχτύπησε» αρκετά. Οι Αφρικανοί έμειναν εκτός «16» όπου συνέχισε η Πορτογαλία που πάντως δεν προχώρησε πολύ αφού αμέσως μετά αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη.

Για την ιστορία ο CR7 σκόραρε εναντίον του Μαρόκο και στο Παγκρήτιο, όταν η Πορτογαλία το κέρδισε 2-1 στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα