Μουντιάλ 2022: Οι πέντε γκολάρες της φάσης των ομίλων (vids+poll)

Βασίλης Μπαλατσός
Μουντιάλ 2022: Οι πέντε γκολάρες της φάσης των ομίλων (vids+poll)

bet365

Το Gazzetta διαλέγει πέντε από τις γκολάρες που μπήκαν στα 48 παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και σας καλεί να αναδείξετε το καλύτερο όλων.

Μετά από 13 ημέρες και 48 αναμετρήσεις η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ολοκληρώθηκε. Πλέον «κλείδωσαν» και τα 16 εισιτήρια για τα νοκ άουτ, ξέρουμε τις διασταυρώσεις και μετράμε αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό της 18ης Δεκεμβρίου.

Και τί δεν είδαμε στον πρώτο γύρο της τελικής φάσης του Μουντιάλ; Θρίλερ, έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, εκπλήξεις, ανατροπές επί ανατροπών, τρομερές αποκρούσεις, στιγμές «μαγείας» και... γκολάρες. Από τα 120 τέρματα που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες στα γήπεδα του Κατάρ το Gazzetta ξεχώρισε με... δυσκολία τα πέντε πιο όμορφα και σας καλεί να αναδείξετε το καλύτερο όλων.

Σαλέμ Αλ Νταουσαρί, (Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2)

H Αργεντινή ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά με το... αριστερό, καθώς γνώρισε μια απροσδόκητη ήττα από την φανταστική Σαουδική Αραβία του Ερβέ Ρενάρ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Η Αλμπισελέστε προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, είχε τρία γκολ που ακυρώθηκαν για οφσάιντ, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και εν τέλει το ποδόσφαιρο την «πλήγωσε».

Στο 48' ο Αλ Σεχρί ισοφάρισε και πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί έκανε την ανατροπή με ένα φανταστικό γκολ. Στο 53' ο Σαουδάραβας μεσοεπιθετικός έκανε μια κίνηση επιπέδου... Μέσι μέσα στην περιοχή, βρήκε χώρο και με μαγικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Μαρτίνες.

Ριτσάρλισον, (Βραζιλία - Σερβία 2-0)

Η επιλογή του Τίτε να κόψει τον Ρομπέρτο Φιρμίνο από την τελική 26αδα της Βραζιλίας σήκωσε πολλές συζητήσεις και μάλιστα υπήρξε σύγκριση με τον Ριτσάρλισον, o οποίος ακόμα δεν έχει σκοράρει στην Premier League σε δέκα εμφανίσεις με την Τότεναμ. Ο 25χρονος σέντερ φορ έδωσε τις απαντήσεις του στο πρώτο παιχνίδι της Σελεσάο στο τουρνουά κόντρα στη Σερβία.

Ο Ριτσάρλισον όχι απλά κέρδισε τη θέση του βασικού από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς αλλά σκόραρε δις και χάρισε το τρίποντο στην εθνική του ομάδα. Το δεύτερο μάλιστα δεν ήταν απλό γκολ αλλά μια... βραζιλιάνικη εικαστική παρέμβαση. Ο Βινίσιους έκανε ακόμα μια εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, το «εννιάρι» της Σελεσάο κοντρόλαρε και με μαγικό γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-0 (Κόντι Γκάκπο)

Ο Κόντι Γκάκπο είναι ένας από τους παίκτες που μέχρι στιγμής έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο 23χρονος εξτρέμ της Ολλανδίας είναι σε... δαιμονιώδη φόρμα, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής των Οράνιε που έχει σκοράρει και στα τρία πρώτα του παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι το μεγάλο επιθετικό «ατού» του Λουίς Φαν Χαλ.

Από τα τρία γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής το δεύτερο είναι το καλύτερο και ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο τρέχον τουρνουά. Ενάντια στο μαχητικό Εκουαδόρ οι Ολλανδοί προηγήθηκαν μόλις στο 5'. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Καϊσέδο στο κέντρο, ο Κλάασεν έστρωσε τη μπάλα στον εξτρέμ της Αϊντχόφεν, ο οποίος με δυνατό σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Εν τέλει το ματς έμεινε στην ισοπαλία με σκορ 1-1.

Αργεντινή - Μεξικό 1-0 (Λιονέλ Μέσι)

Στο ματς με το Μεξικό η Αργεντινή ήταν με την... πλάτη στον τοίχο, καθώς μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία κινδύνευε μέχρι και με αποκλεισμό από τη δεύτερη αγωνιστική. Η Αλμπισελέστε είχε άγχος στο παιχνίδι της, οι «Αζτέκοι» έπαιζαν με δυναμισμό και περίμεναν τη στιγμή τους, ενώ ο Οτσόα έδειχνε απροσπέλαστος.

Για να ξεκλειδώσει το ματς χρειάστηκε να «μιλήσει» ο αρχηγός της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι. Στο 64' ο ηγέτης της Αλμπισελέστε πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή από τον Ντι Μαρία, έπιασε δυνατό, συρτό σουτ και, αιφνιδιάζοντας τον Οτσόα, την έστειλε στο βάθος της εστίας για το 1-0 και «ξεκλείδωσε» το ματς.

Σαουδική Αραβία - Μεξικό 0-2 (Λουίς Τσάβες)

Το Μεξικό έριξε την τελευταία του «ζαριά» για την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Σαουδική Αραβία. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο ήθελε τη νίκη, ήττα της Πολωνίας από την Αργεντινή και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων από την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τελικά έγιναν... 2/3, καθώς οι «Αζτέκοι» επικράτησαν με 2-1, οι Πολωνοί έχασαν με 2-0, όμως προκρίθηκαν για ένα γκολ.

Το δεύτερο τέρμα των Μεξικανών είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Στο 53' ο χαφ της Πατσούκα, Λουίς Τσάβες, εκτέλεσε αριστοτεχνικά απευθείας φάουλ με το αριστερό του πόδι και έστειλε τη μπάλα στο δεξιό «παραθυράκι» του εξαιρετικού, Μοχάμεντ Αλ Οβαΐς, ο οποίος δεν έχει περιθώρια αντίδρασης.

Loading...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα