Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: «Κολακευτική» ισοπαλία για τους Οράνιε

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - Εκουαδόρ 1-1: «Κολακευτική» ισοπαλία για τους Οράνιε

bet365

Το Εκουαδόρ ήταν ανώτερο από την Ολλανδία, η οποία μετά το φανταστικό γκολ του Γκάκπο... εξαφανίστηκε από το ματς, ο εξαιρετικός Ένερ Βαλένσια ισοφάρισε και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Έφυγε με φορείο ο σκόρερ του Ισημερινού. Αποκλείστηκε και μαθηματικά το Κατάρ.

Η Ολλανδία έκανε μια αποκαρδιωτική εμφάνιση κόντρα στο φανταστικό Εκουαδόρ για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και παρόλο που προηγήθηκε στο ματς δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον ηγέτη του Ισημερινού, Ένερ Βαλένσια και με βάση την εικόνα της πρέπει να είναι ικανοποιημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Οι Οράνιε και το Εκουαδόρ έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και συνεπώς οι διοργανωτές Καταριανοί έμειναν εκτός Μουντιάλ.

Οι Ολλανδοί βρήκαν γρήγορο γκολ, μόλις στο 5' με σκόρερ τον εξαιρετικό Κόντι Γκάκπο. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Καϊσέδο στο κέντρο, ο Κλάασεν έστρωσε τη μπάλα στον εξτρέμ της Αϊντχόφεν, ο οποίος με δυνατό σουτ με το αριστερό έκανε το 1-0 με το δεύτερο γκολ του στο τουρνουά. Την τρέχουσα σεζόν ο 23χρονος ακραίος επιθετικός μετράει 16 γκολ και 18 ασίστ σε 30 συμμετοχές με την PSV.

Από το 20' το Εκουαδόρ πήρε τον έλεγχο του ματς και περιόρισε την Ολλανδία σε παθητικό ρόλο. Στο 32' ο Βαλένσια απέφυγε τον Ντάμφρις, έκανε εξαιρετικό σουτ αλλά ο Ντόπερτ έπεσε στην γωνιά του και του είπε «όχι». Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Εστουπινιάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο εκτεθειμένος Πορότσο επηρέαζε τη φάση.

Οι ποδοσφαιριστές του Ισημερινού βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης γρήγορα στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Εστουπινιάν σούταρε από διαγώνια θέση, ο Ντόπερτ έβγαλε με δυσκολία αλλά ο Βαλένσια πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-1. Ο επιθετικός της Φενέρ έχει σκοράρει και τα έξι τελευταία γκολ του Εκουαδόρ σε τελική φάση Μουντιάλ!

Το Εκουαδόρ έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 59'. Ο Βαλένσια βρήκε χώρο και σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φαν Ντάικ και στρώθηκε στον Πλάτα, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των Οράνιε.

Ο Ισημερινός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το φινάλε, «κυνήγησε» το γκολ της νίκης χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έχασε με πρόβλημα τραυματισμού τον Βαλένσια, ο οποίος έφυγε από το ματς με φορείο. Από την πλευρά της η ομάδα του Φαν Χαλ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και στο τέλος έδειξε... συμβιβασμένη με τον έναν βαθμό.

MVP: Ο Ένερ Βαλένσια! Ο επιθετικός της Φενέρμπαχτσε χάρισε ακόμα έναν πόντο στο Εκουαδόρ με το γκολ που σημείωσε κόνρα στους Οράνιε, ενώ ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Νοπερτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πέρβις Εστουπινιάν... όργωνε από την αριστερή πλευρά του Εκουαδόρ, δημιουργώντας διαρκείς πονοκεφάλους για την άμυνα της Ολλανδίας. Από το δικό του σουτ μάλιστα προέκυψε και η ισοφάριση του Ισημερινού, αφού ο Νοπέρτ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα πριν εκείνη στρωθεί στον επερχόμενο Βαλένσια.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Καϊσέδο στη φάση του γκολ της Ολλανδίας. Ο χαφ της Μπράιτον έκανε ολέθριο λάθος σε επικίνδυνο σημείο, καθώς «πούλησε» αβίαστα τη μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στην Ολλανδία να ανοίξει το σκορ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Ολλανδία είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη της και έχασε σε μεγάλο βαθμό τη μάχη του κέντρου. Τα χαφ των Οράνιε δεν ήταν σε καλή ημέρα και κυρίως ο Τέουν Κουπμάινερς, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε ανασταλτικά ούτε στη δημιουργία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το ιδανικό για έναν διαιτητή είναι να περνάει απαρατήρητος και ο Μουσταφά Γκόρμπαλ τα κατάφερε στο ματς. Ο Αλγερινός ρεφ δεν είχε κάποια δύσκολη φάση για να πάρει απόφαση, εν αντιθέσει με τον βοηθό, ο οποίος σωστά ακύρωσε το γκολ του Εστουπινιάν στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους σε μια δύσκολη φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ολλανδία απογοήτευσε από την παρουσία της κόντρα στο Εκουαδόρ και θα πρέπει να νιώθει τυχερή που πήρε τουλάχιστον τον βαθμό. Ξέμειναν νωρίς από καύσιμα οι παίκτες του Φαν Χάαλ, οι οποίοι παρά το γρήγορο προβάδισμα, στο τέλος θα μπορούσαν να είχαν μείνει με τελείως άδεια χέρια.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χαλ, 3-5-2): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Κούπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (69’ Μπέργκχαους), Μπέργκβαϊν (46’ Ντεπάι), Χάκπο (79’ Βέγκχορστ).

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Άλβαρο, 3-4-3): Γκαλίντες, Πορόσο, Τόρες, Ινκαπιέ, Πρεσιάδο, Μέντες, Καϊσέδο, Εστουπινιάν, Πλάτα, Εστράδα (74’ Σαρμιέντο), Βαλένσια (88’ Ιμπάρα).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα