Αργεντινή - Σαουδική Αραβία 1-2: Τρελό «χουνέρι» στην παρέα του Μέσι και εκκωφαντικό τέλος στο αήττητο (vid)

bet365

Δεν είναι τυπογραφικό λάθος! Η Αργεντινή των 36 σερί αγώνων χωρίς ήττα υπέστη ιστορικό, ανεπανάληπτο κάζο από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα (1-2) και μπαίνει από νωρίς σε... μπελάδες. Δύο γκολ με δύο σουτ σε πέντε λεπτά οι Σαουδάραβες, τρία ακυρωθέντα γκολ η Αλμπισελέστε.

Ασύλληπτο, μοναδικό, πέραν κάθε φαντασίας! Είναι το «μπαμ» του φετινού Μουντιάλ κι ένα από πιο «ηχηρά» στα 92 χρόνια του θεσμού. Η αήττητη εδώ και μια τριετία, που απείχε δύο ματς από το απόλυτο ρεκόρ των 38 σερί αγώνων δίχως ήττα και οι περισσότεροι πόνταραν πως θα το έσπαγε από τη φάση των ομίλων, υπέστη από την πρεμιέρα το μεγαλύτερο ίσως κάζο της ιστορίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η Σαουδική Αραβία του Ερβέ Ρενάρ πιστώθηκε την «αναστάτωση» των πρωταθλητών Λατινικής Αμερικής(1-2), «κλέβοντας» με μαεστρικό τρόπο κι ανατροπή-εξπρές ένα παιχνίδι που για 45 λεπτά έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι.

Όλα άρχισαν ιδανικά, η Αργεντινή δεν χρειάστηκε περισσότερα από δέκα γκολ για να ανοίξει το σκορ, με τον «Pulga» να γράφει το 1-0 με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Κορέα και παράλληλα ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης της Αργεντινής που σκοράρει σε τέσσερα Μουντιάλ (το είχε κάνει σε τρία ο Μπατιστούτα). Συνολικά, έγινε ο πέμπτος που πετυχαίνει αυτή την επίδοση, μετά τους Πελέ, Ζέελερ, Κλόζε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο ισοφάρισε στα 7 γκολ σε Μουντιάλ.

Το γρήγορο γκολ απέβαλε το οποιοδήποτε άγχος, το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε με την Αργεντινή σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή, αλλά το προβάδισμα έμεινε «εύθραστο» λόγω σηκωμένης σημαίας ή επέμβασης του VAR. Τρία ακυρωθέντα γκολ έγραψε το κοντέρ, το πρώτο με τον Μέσι στο 22', το δεύτερο στον Λαουτάρο στο 28' σε πολύ οριακή φάση όπως φάνηκε κι από το πλάνο του ημι-αυτόματου οφσάιντ, το τρίτο και πάλι ο στράικερ της Ίντερ από πολύ πιο εμφανή αντικανονική θέση. Κάπως έτσι, αντί για 4-0 ή έστω ένα δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε την κατάσταση, το 1-0 έγινε κόμπος στον λαιμό των Αργεντινών, οι οποίοι είδαν το προβάδισμα να εξανεμίζεται και να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μόλις σε ένα πεντάλεπτο νωρίς στο β' μέρος!

Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ που δεν είχε τελική για ένα ημίχρονο, σόκαρε την Αλμπισελέστε σε δύο χρόνους. Ο Αλ Σεχρί σκόραρε με διαγώνιο τελείωμα προλαβαίνοντας τον αργό Οταμέντι για το 1-1 στο 48' και ήχησε καμπανάκι στην Αργεντινή, η οποία, όμως, δεν το άκουσε... ποτέ. Πέντε λεπτά αργότερα, με ένα εκπληκτικό γκολ καριέρας σε υπερένταση, για το οποίο δεν ευθύνεται κανείς εκ των Αργεντινών ιδιαίτερα, ο Αλ Ντοσαρί νίκησε τον Μαρτίνες στέλνοντας την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ με σουτ από το όριο της περιοχής. Οι παίκτες του Σκαλόνι δεν πίστευαν αυτό που τους συμβαίνει, οι Σαουδάραβες στο χορτάρι και τις εξέδρες σε πλήρη έκσταση!

Καμία ομάδα δεν είχε γυρίσει παιχνίδι Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή χάνοντας στην ανάπαυλα, από το 1930 και το ματς τίτλου κόντρα στην Ουρουγουάη! Η Σαουδική Αραβία, όμως, το πέτυχε, άντεξε στην πολιορκία με ήρωα Αλ Ογουαΐς ο οποίος είπε «όχι» σε προβολή εξ επαφής του Ταγλιαφίκο στο 63' και στην κεφαλιά του Άλβαρες στο 101', ενώ η άμυνά του τον έβγαλε ασπροπρόσωπο λίγο πριν τα 90' σταματώντας σουτ του Μέσι πάνω στη γραμμή!

Το τελικό αποτέλεσμα εκτός από μια αδιανόητη έκπληξη, βάζει για τα καλά σε μπελάδες την Αργεντινή ακόμα και για την πρόκριση, καθώς έχουν να παίξουν με Μεξικό και Πολωνία!

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59' Λισάντρο Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (71' Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59' Φερνάντες), Ντι Μαρία, Μέσι, Πάπου Γκόμες (59' Άλβαρες), Λαουτάρο

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Ογουαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Ταμπακτί, Αλ Μπολεαχί, Αλ Σαχρανί (90+9' Αλ Μπρεΐκ), Αλ Σεχρί, Κανό, Αλ Μαλκί, Αλ Ντοσαρί, Αλ Φαράζ (45+4΄ Αλ Αμπέντ, Αλ Αμρί), Αλ Μπουραϊκάν (89' Ασιρί)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα