Μουντιάλ 2022: Όταν στο πάρτι δεν περνάει καλά ο οικοδεσπότης

Μουντιάλ 2022: Όταν στο πάρτι δεν περνάει καλά ο οικοδεσπότης

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από την Ντόχα για τους Καταριανούς, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να μην λείψει τίποτα στους καλεσμένους τους, δεν φαίνεται οι ίδιοι να μπορούν να μπουν στο κλίμα του πάρτι.

Ολοκληρώνεται, λοιπόν, απόψε το ένα τρίτο της φάσης των ομίλων αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις επιδόσεις των ομάδων εντός των τεσσάρων γραμμών. Άλλες δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί, άλλες άρχισαν να ανησυχούν πως ενδεχομένως θα μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής νωρίτερα από την ημερομηνία που είχαν αρχικά προγραμματίσει και άλλες πρωταγωνίστησαν σε μεγάλες εκπλήξεις.

Πέραν όμως αυτής της συζήτησης, υπάρχει και μία άλλη. Ενδεχομένως όχι τόσο σημαντική για κάποιον που παρακολουθεί αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο από την τηλεόραση. Εξέχουσας σημασίας, όμως, για όσους ταξίδεψαν στην Ντόχα για να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα αυτής της διοργάνωσης.

pic1

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αυτό το Μουντιάλ δεν έχει παλμό. Δεν έχει ενέργεια. Στους δρόμους, στις πλατείες και φυσικά στις εξέδρες των γηπέδων. Στο απογευματινό παιχνίδι της Πέμπτης, από το οποίο προέρχονται και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτές εδώ τις γραμμές, η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε, για μία ακόμα φορά, σε τίποτα έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γύρω από το ένα κόρνερ, περίπου 2.000 φίλοι της Ουρουγουάης. Γύρω από το απέναντι κόρνερ, όχι περισσότεροι από 1.500 φίλοι της Κορέας. Αυτό ήταν όλο.

pic2

Δανειζόμενοι μία φράση από αγώνα σε επίπεδο συλλόγων, οι «ultras» των δύο αντιπάλων, ήταν και οι μοναδικοί που έδιναν έναν ευχάριστο τόνο στις κερκίδες του «Education City Stadium». Κατά τα άλλα, ένα γήπεδο γεμάτο μπλουζάκια κάθε λογής χρώματος, να… δείχνει να ενθουσιάζεται μόνο σε κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αν δε, λάβουμε υπόψη μας, ότι σε αυτό το Μουντιάλ δεν έχουμε δει και πολλές από αυτές, καταλαβαίνει κανείς πως ήταν το κλίμα στην εξέδρα.

Πέραν των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει από τις πατρίδες τους για να σταθούν στο πλευρό των εθνικών τους ομάδων, οι ντόπιοι φίλαθλοι δεν έχουν καταφέρει να μπουν στο κλίμα αυτής της διοργάνωσης. Δεν έχουν βρει τον τρόπο να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή σαν πραγματικοί οικοδεσπότες. Πως είναι όταν σε ένα πάρτι, αυτός που το διοργανώνει δεν περνάει πραγματικά καλά;

Ίσως και να μην ξέρουν τον τρόπο για να περάσουν καλά. Δεν έγινε, άλλωστε, το ποδόσφαιρο, σε ένα βράδυ, το εθνικό τους σπορ. Το βέβαιο, πάντως, πως όση διάθεση και αν έχουν δείξει προκειμένου οι καλεσμένοι τους να μην έχουν το παραμικρό παράπονο, οι ίδιοι δεν το απολαμβάνουν πραγματικά.

Το αφουγκράζεται κανείς αυτό και εκτός των γηπέδων. Στο κέντρο της πόλης το πρωί της Πέμπτης, θα περίμενε κανείς να δει πολλή περισσότερη ενέργεια με δεδομένο πως το απόγευμα της ίδιας μέρας ρίχνονταν στη μάχη δύο τόσο δημοφιλείς λατινικές ομάδες, όπως η Ουρουγουάη και η Βραζιλία.

Κι όμως, αυτοί που τράβηξαν περισσότερο τα βλέμματα ήταν 5-6 Κορέατες που προσποιούμενοι τους… σωματοφύλακες μίας συμπατριώτισσάς τους πρωταγωνίστησαν σε μία πρωτότυπη mini movie, αλλά και μία μασκότ της Μποταφόγκο που μπήκε από το «παράθυρο» στην αποστολή της Βραζιλίας για το Κατάρ! Κατά τα άλλα, ένα ακόμα πρωινό… στη δουλειά για τους περισσότερους Καταριανούς.

  • Tags:
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα