Μαρόκο - Κροατία 0-0: Αλύγιστοι οι Αφρικανοί κι απόλυτη ισορροπία (vid)

bet365

Αλληλοεξουδετέρωση στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου! Το Μαρόκο του σούπερ Χακίμι έμεινε όρθιο απέναντι στη δύστοκη «Hrvatska» του γηραιότερου Κροάτη ever σε Μουντιάλ, Μόντριτς και μαζί άφησαν ρευστές τις ισορροπίες ενόψει τις συνέχειας.

Ο 6ος όμιλος προμηνυόταν ιδιαίτερα ανοιχτός και η πρεμιέρα το επιβεβαίωσε περίτρανα. Μαρόκο και Κροατία μέτρησαν τις δυνάμεις τους, είχαν η καθεμία τις στιγμές της, αλλά το φινάλε τις βρήκε στην απόλυτη ισορροπία, ανήμπορες να παραβιάσουν εστία, προσθέτοντας το τρίτο 0-0 σε εννέα παιχνίδια στο φετινό Μουντιάλ. Όσα σημειώθηκαν αθροιστικά σε όλο το Μουντιάλ του 2018 και το περσινό Euro!

Η ομάδα του Βαλίντ Ρεγκραγκί παρατάχθηκε με ενδεκάδα γεμάτη ευρωπαϊκά «αστέρια», προεξάρχοντος φυσικά του Ασράφ Χακίμι και του Χακίμ Ζιγιέχ, απέναντι στο δοκιμασμένο σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς που είχε τέσσερις κοινούς παίκτες με την ενδεκάδα του τελικού του 2018 (Μόντριτς, Λόβρεν, Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς). Ο πρώτος, μάλιστα, με την παρουσία του στο αρχικό σχήμα έγινε αυτόματα ο γηραιότερος παίκτης της εθνικής Κροατίας που αγωνίζεται σε Μουντιάλ.

Το ματς άρχισε νευρικά, με υψηλή ένταση αλλά χωρίς ρυθμό και τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνται στο πρώτο τέταρτο. Η πρώτη ολοκληρωμένη τελική ήταν ένα φιλόδοξο σουτ του Ιβάν Πέρισιτς από τα 40 μέτρα στο 17', το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Για να φτάσει ξανά σε σημείο να αγγίξει το γκολ οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες, έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι Κροάτες ήταν εκείνοι που απείλησαν, πρώτα στο 45+1' με την επικίνδυνη προβολή του Βλάσιτς που εξουδετέρωσε ο Μπόνο και δύο λεπτά αργότερα, όταν Μόντριτς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Το Μαρόκο ήταν σίγουρα πιο απειλητικό στο δεύτερο μέρος αλλά χρειάστηκε να σωθεί από Μπόνο και Άμραμπατ στη φάση διαρκείας των Κροατών στο 52' που ολοκληρώθηκε με προβολή του Λόβρεν.

Στο δεκάλεπτο 55-65' οι Μαροκινοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Λιβάκοβιτς, ο οποίος και απέκρουσε σωτήρια την κοντινή κεφαλιά του Μπουφάλ στο 58' και το δυνατό μακρινό σουτ του Χακίμι επτά λεπτά αργότερα.

Παρά το ότι τα επίπεδα ενέργειας και έντασης έμειναν στο ζενίθ μέχρι το φινάλε και η μπάλα κυκλοφόρησε πιο γρήγορα στα τελευταία λεπτά από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, καμία από τις δύο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ κι έτσι πήραν από έναν βαθμό ενόψει της συνέχειας του ομίλου.

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Αγκέρ, Σαΐς, Μαζράουι (60' Ατιάτ-Αλάλ), Άμραμπατ, Ουναχί (81' Σαμπίρι), Αμαλάχ, Ζιγιέχ, Εν Νεσιρί (81' Χαμντάλα), Μπουφάλ (65' Εζ Αμπντέ)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79' Μάγιερ), Βλάσιτς (46' Πάσαλιτς), Κράμαριτς (71' Λιβάγια), Πέρισιτς (90' Όρσιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα