Έρχεται το Μουντιάλ κι έχω αργήσει απελπιστικά να γεμίσω το άλμπουμ!

Βασίλης Τσίγκας
Έρχεται το Μουντιάλ κι έχω αργήσει απελπιστικά να γεμίσω το άλμπουμ!

bet365

Ένας συντάκτης του Gazzetta βλέπει τις ημέρες να περνούν μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ κι αρχίζει να αγχώνεται πως δεν θα προλάβει να γεμίσει το άλμπουμ της Panini!

Κάποιες παραδόσεις είναι για να σπάνε. Κάποιες, όμως, είναι ιερές! Είναι τόσο ιερές, που σχεδόν έχουν αποκτήσει με το πέρασμα των χρόνων την ίδια αξία με το γεγονός, με το οποίο συνδέονται.

Η έναρξη όλων των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων αποτελεί για κάθε φίλαθλο μια σπουδαία στιγμή, που χρίζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Άλλοι έχουν γούρια, άλλοι παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους, άλλοι κανονίζουν μαζώξεις σε σπίτια και καφετέριες.

Στο δικό μου μυαλό, η έναρξη κάθε μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ειδικά όταν μιλάμε για Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Κύπελλα, γίνεται κάνα μήνα πριν το εναρκτήριο λάκτισμα και είναι συνυφασμένη με το περίπτερο της γειτονιάς μου.

Η πρώτη επαφή με το… σπορ έγινε στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 και το ξαδερφάκι μου, που ήρθε μια μέρα με ένα περίεργο, πολύχρωμο άλμπουμ στα χέρια του και μου το έδειξε. Το αρχικό ξεφύλλισμα ήταν αρκετό για να κολλήσω. Άσχημα!

Η Panini και τα αυτοκόλλητα χαρτάκια της έγιναν από τότε ένα φετίχ, μία εσωτερική ανάγκη ολοκλήρωσης. Πριν ξεκινήσει η κάθε διοργάνωση, έπρεπε να έχω ολοκληρώσει όλο το άλμπουμ.

Η διαδικασία είναι γνωστή σε όλους τους μυημένους. Φακελάκι από το περίπτερο, γρήγορο επί τόπου σκίσιμο και μια πρώτη ματιά αν υπάρχει σπέσιαλ χαρτάκι, ξεσκαρτάρισμα των διπλών και πανηγυρισμός όταν βλέπεις ένα καινούργιο. Τρέχεις σπίτι, ανοίγεις το άλμπουμ, κολλάς τα καινούργια χαρτάκια και βάζεις όσα έχεις ήδη στον πάκο με τα διπλά για να τα ανταλλάξεις με τους φίλους σου.

Από το 1998 και μετά, η ίδια διαδικασία κάθε χρόνο. Και φέτος, φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, με το άγχος να έχει αρχίσει να με κυριεύει.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ξεκινάει σε λιγότερο από έναν μήνα κι ακόμα δεν είμαι ούτε στα μισά του άλμπουμ. Και όσο το άλμπουμ, τόσο περισσότερο με πιάνει η αγωνία να το συμπληρώσω. Και οι 32 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του τουρνουά εκπροσωπούνται από ένα ρόστερ 18 παικτών, με τα επίσημα χρώματα και εμβλήματα. Κάθε ρόστερ περιέχει ένα μιξ έμπειρων παικτών, που βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, αλλά και νέων που αγωνίζονται για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Το άλμπουμ έχει επίσης μία ομαδική φωτογραφία, το λογότυπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και λεπτομέρειες για την πορεία της ομάδας προς το τουρνουά, μαζί με το πρόγραμμά της σε αυτό. Μαζί με τις σελίδες των ομάδων, υπάρχουν και δύο τομείς, ένας που γιορτάζει την εκπληκτική αρχιτεκτονική των σταδίων και άλλος ένας που υπενθυμίζει την πλούσια ιστορία της διοργάνωσης. Και φυσικά υπάρχουν τα αυτοκόλλητα με το τρόπαιο και με τα σύμβολα του τουρνουά - αυτά τα έχω, πάλι καλά.

Ξέρετε τι δεν έχω όμως; Για πρώτη φορά σε συλλογή Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Panini έχει βάλει και τα Panini Extra Stickers, κάποια υπερσυλλεκτικά και σπάνια αυτοκόλλητα που έχουν μπει τυχαία στα απλά φακελάκια και δείχνουν μία στιγμή δράσης στο εμπρός μέρος. Είκοσι παίκτες έχουν επιλεγεί, θρύλοι και rookies, ο καθένας από τους οποίους είναι σε διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις. Άντε βρες τους και τους είκοσι!

*Η εταιρεία Πήγασος Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός διανομέας στην Ελλάδα για τις αυτοκόλλητες συλλογές Panini.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα