Κάλβιν Φίλιπς: Αμφίβολος για το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον τελευταίο τραυματισμό

Newsroom
Κάλβιν Φίλιπς: Αμφίβολος για το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον τελευταίο τραυματισμό

bet365

Αμφίβολη η συμμετοχή του Κάλβιν Φίλιπς στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον νέο τραυματισμό του στον ώμο που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τους διεθνείς αγώνες της επόμενης εβδομάδας.

Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να αποφασίσει εάν ο Άγγλος μέσος, Κάλβιν Φίλιπς, χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, εγείροντας έτσι ανησυχίες για την συμμετοχή του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

Ο Φίλιπς, που κλήθηκε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τους αγώνες του Nations League της επόμενης εβδομάδας, έμεινε εκτός ένα μήνα το 2020 μετά από παρόμοιο τραυματισμό στον ώμο, αλλά μια χειρουργική επέμβαση πιθανότατα θα απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο ανάρρωσης.

Ο 26χρονος απουσίασε στη νίκη της Σίτι με 3-0 επί της Γουλβς, με τον σύλλογο του Μάντσεστερ να αναφέρει πως: «δεν ήταν πλήρως σε φόρμα». Εννοείται ότι ο ώμος του είναι και πάλι το θέμα.

Ο μέσος έχει ιστορικό τραυματισμών στον ώμο και χρειάστηκε να αποχωρήσει τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα με την Μπαρτσελόνα μετά από ένα χτύπημα στο χέρι. Ο πρώην άσος της Λιντς έχει υποστεί στο παρελθόν δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο ίδιο σημείο.

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, επέλεξε τον Φίλιπς για τους αγώνες εναντίον της Ιταλίας και της Γερμανίας παρά την έλλειψη χρόνου συμμετοχής με τους «πολίτες» αυτή τη σεζόν.

«Σαφώς, έχουμε αρκετούς παίκτες, όπως ο Μπεν Τσίλγουελ, ο Λουκ Σο, ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Κάλβιν Φίλιπς που δεν παίζουν πολλά λεπτά με την ομάδα τους», είπε ο Σάουθγκεϊτ για την απόφασή του. «Δεν είναι ιδανικό, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν και μπορούν να είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Δεν είναι μια τέλεια κατάσταση, αλλά υπάρχει ακόμα πολύ ποδόσφαιρο να παιχτεί πριν το Κατάρ».

Η διάρκεια της απουσίας του Φίλιπς δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά τα νέα θα είναι ένα πλήγμα για τον Σάουθγκεϊτ αφού ο μέσος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Αγγλίας στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα