Καντονά: «Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι από το Μουντιάλ της ανθρώπινης φρίκης»

Καντονά: «Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι από το Μουντιάλ της ανθρώπινης φρίκης»

Μαριλένα Καλόπλαστου
Καντονά: «Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι από το Μουντιάλ της ανθρώπινης φρίκης»

bet365

Σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στα social media, ο Έρικ Καντονά ανακοίνωσε την επιλογή του να μην παρακολουθήσει κάποιον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ χαρακτηρίζοντάς το «παρέκκλιση» και «ανθρώπινη φρίκη»!

«Εγώ ο λάτρης του ποδοσφαίρου, απρόθυμα γνωστοποιώ την απόφασή μου, θα ακολουθήσω κι άλλες προσωπικότητες όπως ο Φίλιπ Λαμ, ο Βίνσεντ Λίντον και και ούτω καθεξής. Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι αυτού του Μουντιάλ».

Αυτό είναι ακόμα μια φορά το ξεκάθαρο μήνυμα του θρυλικού Ερίκ Καντονά σχεδόν δύο μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου η «δικιά του» Γαλλία θα αγωνιστεί ως παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο πρώην επιθετικός των Μπλε, «ο λάτρης του ποδοσφαίρου» αποκηρύσσει «απρόθυμα» τη διοργάνωση που λάτρευε από μικρός, γιατί όπως λέει είναι «παρέκκλιση» και «ανθρώπινη φρίκη».

«Το Κατάρ δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα! Χωρίς ζήλο, χωρίς γεύση», εξηγεί ο King Eric σε μια επιστολή που μεταδόθηκε από τον επίσημο λογαριασμό που προωθεί το μποϊκοτάζ στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Είναι μια οικολογική παρέκκλιση, με όλα αυτά τα κλιματιζόμενα γήπεδα... τι τρέλα, τι βλακεία. Αλλά πάνω απ' όλα, πάνω απ' όλα, μια ανθρώπινη φρίκη... πόσες χιλιάδες θάνατοι, για να χτιστούν αυτά τα γήπεδα, για το τέλος τι, να διασκεδάσουν το πλήθος για δύο μήνες... και κανείς δεν νοιάζεται... Μια καρικατούρα του τι μπορεί να φέρει μέσα του ο άνθρωπος ως ακραία βρωμιά!».

Για τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «το μόνο νόημα αυτής της εκδήλωσης, το ξέρουμε όλοι, είναι το χρήμα. Είναι ισχυρότερο από άλλο! Πήρα την απόφασή μου δεν θα το παρακολουθήσω. Ξέρω ότι δεν τους νοιάζει και ότι το εγώ δεν θα αλλάξω το πρόσωπο του κόσμου», προσθέτει ο 56χρονος. «Αλλά εγώ προσωπικά δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτή τη μασκαράτα και να βγάλω λεφτά για όσους κλείνουν τα μάτια τους και κρύβονται πίσω από το μικρό τους δάχτυλο λέγοντας '"δεν είναι δική μας ευθύνη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα..." κράτη, ομοσπονδίες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, διαφημιστές κ.λπ. Αν μπορείτε να το κάνετε, απλώς πάρε μια απλή απόφαση»

«Είθε η Γαλλία να κερδίσει, να χάσει, τίποτα έχει σημασία!»

«Πείτε μας ότι δεν παίζουμε, πείτε ότι δεν εκπέμπουμε, δεν διαφημίζουμε κλπ κλπ... Είναι αρκετά εφικτό. Μερικές φορές στη ζωή, πρέπει να πάρεις αποφάσεις, ακόμα κι αν μας κοστίσει». Γιατί στον Έρικ Καντονά αυτή η επιλογή του κοστίζει. «Από μικρός, ήταν ένα γεγονός που λάτρεψα, που περίμενα και παρακολουθήσω με πάθος. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει νόημα! Είναι μια παρέκκλιση».

«Είθε η Γαλλία να κερδίσει, να χάσει, τίποτα έχει σημασία! Στη ζωή, υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο! Αντίθετα, θα ξαναδώ όλα τα επεισόδια του Colombo, έχω πολύ καιρό να τα έχω δει» συνέχισε ο βασιλιάς Έρικ.

«Το Κατάρ δεν είναι η ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι αντίθετος στην ιδέα της διοργάνωσης ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια χώρα όπου είναι δυνατή η ανάπτυξη και η προώθηση του ποδοσφαίρου, όπως στη Νότια Αφρική ή στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990. Όλα όμως έχουν να κάνουν με τα χρήματα και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν στους ανθρώπους που έχτισαν τα γήπεδα είναι φρικτός. Και χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν. Κι όμως, θα γιορτάσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με νοιάζει πραγματικά το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν το θεωρώ ένα»

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα