Λιονέλ Μέσι: Αποκαλύφθηκε ο μυθικός μισθμός του Αργεντινού και η ρήτρα που του δίνει την... ιδιοκτησία!

Newsroom
messi_inter_miami_mls

bet365

Το Forbes φιλοξενεί το project του Χόρχε Μας του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Ίντερ Μαϊάμι και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Λιονέλ Μέσι άφησε την Παρί Σεν Ζερμέν για να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι και άλλαξε αμέσως την τύχη του συλλόγου, σκοράροντας 11 γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ στα τελευταία 14 παιχνίδια εκείνης της περιόδου, βοηθώντας την να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Φέτος, ο 36χρονος ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σεζόν στο MLS, έχοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ στις πρώτες πέντε εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, πριν τραυματιστεί.

Το Μαϊάμι προσπαθούσε να προσελκύσει τον Μέσι μακριά από την Ευρώπη ήδη από πριν από το 2020, με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Χόρχε Μας, να έχει συναντηθεί με τον ατζέντη του οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας και πατέρα του, Χόρχε Μέσι, τον Σεπτέμβριο του 2019. Και χρειάστηκε ένας τεράστιος μισθός για να πείσει τον Αργεντινό να αφήσει τη Γηραία Ήπειρο.

Σύμφωνα με το Forbes -που ασχολείται με την επιχειρηματική προσπάθεια του Χόρχε Μας στην Ίντερ Μαϊάμι- αν και ο μισθός του Αργεντινού στη Φλόριντα είναι πολύ μικρότερος από την προσφορά των 400 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως (369 εκατομμύρια ευρώ) που απέρριψε από το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, εξακολουθεί να είναι μεταξύ των καλύτερα αμειβόμενων παικτών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Μας υποστήριξε ότι ο Μέσι κερδίζει μεταξύ 50 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων (46 εκατομμύρια ευρώ) σε εγγυημένα χρήματα ετησίως. Έχει επίσης τη δυνατότητα για περισσότερα μέσω ατομικών συμφωνιών "διαμοιρασμού των εσόδων" με την Apple και την Adidas.

Υπάρχει επίσης μια «ρήτρα Ντέιβιντ Μπέκαμ» στο συμβόλαιό του, η οποία παρέχει στον Αργεντινό τη δυνατότητα να αναλάβει την ιδιοκτησία του συλλόγου χωρίς την ανάγκη εξαγοράς.

Το πότε ο Μέσι θα κρεμάσει τα παπούτσια του δεν είναι σαφές. Στο Μαϊάμι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο. «Ξέρω ότι τη στιγμή που θα νιώσω ότι δεν είμαι πλέον σε θέση να αποδώσω, ότι δεν απολαμβάνω πλέον ή δεν βοηθάω τους συμπαίκτες μου, θα παραιτηθώ», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο podcast Big Time.

 

MLS Τελευταία Νέα