Λανς - Μαρσέιγ 2-1: Την υπέταξε και... πέταξε για τα «αστέρια»

lens_openda_celebration

bet365

Η Λανς πήρε το... ντέρμπι της 2ης θέσης της Ligue 1 και αφού επικράτησε 2-1 της Μαρσέιγ εντός έδρας την προσπέρασε στη βαθμολογία και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την έξοδο στο Champions League.

Δεν κολλάει πουθενά η Λανς και οδεύει προς το Champions League! Τα πράγματα ήταν απλά για την ομάδα του Εζ η οποία χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ, έτσι ώστε να τη βάλει από κάτω της στη βαθμολογία και να ανέβει στη 2η θέση που... οδηγεί στα αστέρια. Κα αυτό ακριβώς έκανε. Οι Λανσουά επικράτησαν 2-1 εντός έδρας των Μασσαλών και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Ligue 1 έχουν την pole position για τα... αστέρια.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Φοφανά στο 42' αλλά ο Λοΐ Οπεντά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή. Ο 23χρονος Βέλγος που φέτος «τρελαίνει» τη Γαλλία στο 60ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 19ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και χαλύβδωσε το προβάδισμα των Λανσουά. Η Μαρσέιγ έψαξε την απάντησή της και πίεσε, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Παγιέ στο 88'.

Επέστρεψε στις νίκες η Ρεμς, δεν άνοιξε το δώρο της η Ρεν

Η Ρεμς μετά από τρεις διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και επικράτησε της Λιλ εντός έδρας 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 21ο λεπτό ο Μουνετσί, ο οποίος ανέβασε την ομάδα του στην 9η θέση.

Το... στραβοπάτημα των Λιλουά πάντως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Ρεν, η οποία ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας κόντρα στη Νις, αφού αν έφευγε με το «διπλό» από τη Νίκαια θα έπιανε τη Λιλ στην 5η θέση της Ligue 1. Λαμπόρντ και Μοφί σκόραραν τα γκολ των Νικαιωτών στο 50' και το 72', ο Μπουριζό μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 78'.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα