Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 0-1: Δεύτερο σερί χαστούκι για τα... αστέρια των Παριζιάνων

Ιάσονας Θεριός
messi_psg_sad

bet365

Δεν σηκώνει... κεφάλι η Παρί Σεν Ζερμέν των αστέρων, που μετά την ήττα από τη Ρεν, δέχθηκε ακόμα ένα χτύπημα, αυτή τη φορά από τα νιάτα της ψυχωμένης Λυών, η οποία έφυγε με το μεγάλο «διπλό» (1-0) από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Μια ωραία... ατμοσφαίρα εκεί στο Παρίσι. Η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει να εξακολουθεί να κουβαλά τα φαντάσματα του αποκλεισμού στο Champions League από την Μπάγερν Μονάχου και δυσκολεύεται να ορθοποδήσει. Η Ρεν την προηγούμενη εβδόμαδα της έδωσε το πρώτο χαστούκι (2-0 στο Παρίσι) και η Λυών μερικές ημέρες μετά ήρθε για το... δεύτερο, αφού στην επιστροφή του Λοράν Μπλαν στο «Parc des Princes» μπόρεσε να πάρει τη νίκη με 1-0. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η ομάδα του Γκαλτιέ έχει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της Ligue 1, όντας στο +6 από τη 2η Λανς. Στην 9η θέση ανέβηκαν οι Λιονέ.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και επιχείρησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όμως στο 3' ο Βιτίνια αστόχησε από θέση τετ α τετ και στο 9' το «τσιμπηματάκι» του Μπαπέ μετά από μαγικό τακουνάκι του Μέσι πέρασε άουτ. Οι Λιονέ είχαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως στο 39' ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε από τον Ντοναρούμα, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Με τον χρόνο να κυλά, η Λυών άρχισε να πιστεύει πως μπορεί να πάρει κάτι από το ματς και στην αρχή του δεύτερου μέρους έδωσε σε αυτή την πίστη υπόσταση. Στο 56', ο 18χρονος Κουμπεντί σέρβιρε άψογα για τον 20χρονο Μπαρκολά κι εκείνος βρήκε δίχτυα από κοντά, κάνοντας το 1-0. Η Παρί έψαξε την απάντησή της, προσπάθησε να απειλήσει, όμως η ομάδα του Μπλαν έκλεινε σωστά τους διαδρόμους και δεν της το επέτρεπε, καταφέρνοντας εν τέλει να πανηγυρίσει το σπουδαίο «διπλό».

Επική ανατροπή σε επική ματσάρα η Μονακό

Μονακό και Στρασβούργο χάρισαν στο Πριγκιπάτο ένα από τα ματς της σεζόν, με τους γηπεδούχους εν τέλει να πραγματοποιούν φοβερή ανατροπή και να επικρατούν με 4-3. Ο Βάντερσον άνοιξε το σκορ στο 19' για τους γηπεδούχους, όμως ο Μοτιμπά και το αυτογκόλ του Μαριπάν γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Μέσα σε έντεκα λεπτά στο δεύτερο μέρος ωστόσο, η Μονακό μπόρεσε να βρει τα γκολ που της έδωσαν το τρίποντο. Από το 54' ως το 65' οι Μπεμ Σεγκίρ, Ντιόπ και Φοφανά «χτύπησαν» για την ομάδα του Κλεμέν, ενώ στις καθυστερήσεις το μόνο που κατάφερε ο Ντιαλό ήταν να μειώσει για το Στρασβούργο. Στην 4η θέση της Ligue 1 συνεχίζει η Μονακό, στη 16η οι φιλοξενούμενοι.

Λυτρωτική νική Ευρώπης για Λιλ

Η Λιλ ήταν κυρίαρχη απέναντι στη Λοριάν και μπόρεσε, ακόμα κι αν... ίδρωσε, να πάρει το τρίποντο, επικρατώντας με 3-1 εντός έδρας. Με αυτό τη νίκη ανέβηκε στην 5η θέση και εξακολουθεί να κυνηγά την Ευρώπη. Ο Καμπελά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13', όμως ο Κονέ στο 77ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ζεγκροβά όμως με δύο τέρματα στο 89' και τις καθυστερήσεις λύτρωσε τους Λιλουά, υπογράφοντας τους σημαντικούς τρεις βαθμούς.

Εμφατικό «διπλό» της Ρεμς, γκέλα για τη Νις

Η Ρεμς ήταν ενυπωσιακή απέναντι στη Ναντ και μπόρεσε να φύγει από την έδρα της με το 3-0. Ο Φλιπς έδωσε σημαντικό προβάδισμα , βρίσκοντας δίχτυα στο 38' και το 39' και ο Μουνετσί στο 58' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα