Ρεν - Λανς 0-1: «Διπλό» για... αστέρια με ήρωα Οπεντά

Ιάσονας Θεριός
openda_lens

bet365

Με «χρυσό» σκόρερ τον ασταμάτητο φέτος Λοΐ Οπεντά, η Λανς επικράτησε με 1-0 της Ρεν εκτός έδρας και ανέβηκε στη 2η θέση της Ligue 1, κρατώντας το όνειρο του Champions League κάτι παραπάνω από ζωντανό. Νίκη-ανάσα για την Οσέρ.

Η Λανς μετά τη σχετική... κοιλιά της, δείχνει να είναι πάλι εδώ. Η ομάδα του Εζ επικράτησε εκτός έδρας της Ρεν με 1-0 και έφτασε στην τρίτη διαδοχική της νίκης, περνώντας - έστω και στην ισοβαθμία - τη Μαρσέιγ στη 2ηθέση και συνεχίζοντας γεμάτη ελπίδα για την έξοδο στο Champions League.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Λοΐ Οπεντά, το γκολ του οποίου έκρινε το ματς. Στο 31', ο Βέλγος στράικερ με πανέμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Σοτοκά νίκησε τον Μανταντά και έγινε ο πρώτος παίκτης των Λανσουά στον 21ο αιώνα που φτάνει τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα σε μια σεζόν. Η Ρεν έψαξε την ισοφάριση, όμως στο 87' είδε το τέρμα του Ομαρί να ακυρώνεται για οφσάιντ και δεν κατάφερε να βρει την απάντησή της, παραμένοντας πλέον 5η.

Νωρίτερα, η Οσέρ μπόρεσε να πάρει νίκη από ατόφιο χρυσάφι, επικρατώντας εντός έδρας της Τρουά με 1-0. Ο Νιανγκ στο 73ο λεπτό πέτυχε το γκολ που έκρινε το τρίποντο, χάρη στο οποίο οι γηπεδούχοι βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη, ανεβαίνοντας στη 16η θέση.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα