Λυών - Λιλ 1-0: Το «έκλεψε» ο Λακαζέτ από τους σπάταλους Λιλουά

Ιάσονας Θεριός
Λυών - Λιλ 1-0: Το «έκλεψε» ο Λακαζέτ από τους σπάταλους Λιλουά

bet365

Η Λιλ ήταν καλύτερη στην έδρα της Λυών, κυριάρχησε, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και είδε τον Λακαζέτ να σκοράρει και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Η Λυών κατάφερε δια πυρρός και σιδήρου να πάρει μια πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη απέναντι στη Λιλ, χάρη στο γκολ του Λακαζέτ. Οι Λιλουά ήταν ανώτεροι και επέβαλαν το ρυθμό τους στo «Groupama Stadium», χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Στο 31ο λεπτό ο Ντέιβιντ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 61' ο Άνχελ Γκόμεζ έκανε πολύ όμορφο φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά ο Λόπεζ του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο. Ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε την ομάδα του Φονσέκα. Ο Ταλιαφίκο υποδέχθηκε τη βαθειά μπαλιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Λακαζέτ που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος.

Η Μονακό «καθάρισε» άνετα την Ανζέ με 2-0 εντός έδρας. Μπορεί ο Μπεν Γιεντέρ να μην κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 41ο λεπτό, τα γκολ του Εμπολό και του Γκολόβιν στο 54' και το 70' όμως «κλείδωσαν» το τρίποντο για τους Μονεγάσκους και τους ανέβασαν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Η Λοριάν έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, αφού γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Νις. Οι γηπεδούχοι μάλιστα, προήγηθηκαν στο 18ο λεπτό με τον Ουαταρά. Τα τέρματα του Ατάλ και του Λαμπόρντ όμως, στο 61' και το 69' έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι και χάρισαν τους τρεις βαθμούς στους Νικαιώτες. Με το τρίποντο αυτό η Νις ανέβηκε στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Η Ρεν διέλυσε με 3-0 εντός έδρας τη Μονπελιέ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και χάρη στα γκολ του Τεριέ και του Καλιμουεντό στο 15' και στο 23' απλοποίησαν από νωρίς τα πράγματα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 85' ο Γκουιρί. Με τη νίκη αυτή η όμαδα του Ζενεσιό ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στο «Μποσουάρ» Ναντ και Κλερμόν έμειναν στο 1-1 και έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 54' με τον Μπόρζες αλλά ο Μοχάμεντ στο 71ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα. Η Ναντ πλέον βρίσκεται στη 15η θέση, ενώ η Κλερμόν στην .

Η Οσέρ «λύγισε» εντός έδρας την Αζαξιό, επικρατώντας με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 8' ο Χαμζά Σακί. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες εξαιτίας των αποβολών του Νιανγκ και του Αβινέλ στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, Μπρεστ και Ρεμς «κόλλησαν» στο 0-0 στην έδρα της πρώτης.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (30/10):

Λυών - Λιλ 1-0

Μονακό - Ανζέ 2-0

Λοριάν - Νις 1-2

Ρεν - Μονπελιέ 3-0

Ναντ - Κλερμόν 1-1

Οσέρ - Αζαξιό 1-0

Μπρεστ - Ρεμς 0-0

Η βαθμολογία της Ligue 1:

Η βαθμολογία της Ligue 1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα