Τοντιμπό: Αποβλήθηκε στα εννέα δευτερόλεπτα του Νις-Ανζέ! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Τοντιμπό: Αποβλήθηκε στα εννέα δευτερόλεπτα του Νις-Ανζέ! (vid)

bet365

Ίσως η ταχύτερη αποβολή όλων των εποχών σε αναμέτρηση πρώτης κατηγορίας καταγράφηκε στο Νις-Ανζέ, όπου ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στα εννέα δευτερόλεπτα!

Η είδηση της αποβολής του Ιάπωνα μεσοεπιθετικού της Αντάλιασπορ, Σόγια Νακαζίμα μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έγινε αλλαγή και με την οικογένειά του να έχει κάνει 5.000 μίλια για να τον δει από κοντά, έγινε αναπόφευκτα viral. Δεν είναι τίποτα, όμως, μπροστά σε αυτό που συνέβη στο Νις-Ανζέ μερικές ώρες αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής.

Η «τρέλα» με τις αποβολές-εξπρές κορυφώθηκε στο «Allianz Riviera», όπου καταγράφηκε πιθανότατα η ταχύτερη κόκκινη κάρτα στην ιστορία. Ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό, ανέτρεψε τον επιθετικό της Ανζέ πριν εκείνος βρεθεί κατά μέτωπο με τον κίπερ των γηπεδούχων κι όλα αυτά πριν καν συμπληρωθούν δέκα δευτερόλεπτα αγώνα: συγκεκριμένα, το ρολόι έδειξε 00:09 όταν ο ρέφερι Ντεσεπί έβγαλε από το τσεπάκι του την κόκκινη, σε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί αυστηρή, αλλά είναι πέρα για πέρα ιστορική.

Είναι προφανές ότι οι στατιστικές υπηρεσίες του γαλλικού πρωταθλήματος δεν έχουν σημειώσει στα κιτάπια τους ταχύτερη αποβολή και η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί συνολικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αφορούν παίκτες που αποβλήθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πέρασαν στο ματς ως αλλαγή κι όχι από την αρχή του αγώνα, όπως στην περίπτωση του Νακαζίμα.

Στην Ελλάδα, πάντως, τον αντίστοιχο τίτλο κατέχει και μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει για πολλά χρόνια, ο Σερζ Τζιεουά της Γλυφάδας από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου τον Οκτώβριο του 2013 (μπήκε στο 83' κι αποβλήθηκε επτά δευτερόλεπτα αργότερα).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα