Λυών - Αζαξιό 2-1: Πρεμιέρα με το «δεξί» στην επιστροφή Λακαζέτ

Λυών - Αζαξιό 2-1: Πρεμιέρα με το «δεξί» στην επιστροφή Λακαζέτ

Βασίλης Μπαλατσός
Λυών - Αζαξιό 2-1: Πρεμιέρα με το «δεξί» στην επιστροφή Λακαζέτ

bet365

Σε ένα ματς με πολύ ένταση στο πρώτο μέρος η Λυών νίκησε με 2-1 την νεοφώτιστη Αζαξιό στo «Groupama Stadium» στην πρεμιέρα της Ligue 1 και ξεκίνησε με το «δεξί» τη νέα σεζόν.

Στο «Groupama Stadium» άνοιξε η «αυλαία» για τη Ligue 1 της αγωνιστικής περιόδου 2022-23. H Λυών επικράτησε με 2-1 της νεοφώτιστης Αζαξιό και ξεκίνησε ιδανικά το νέο πρωτάθλημα σε ένα ματς με περίσσια ένταση και δυο κόκκινες κάρτες. Βασικός και σκόρερ στην επιστροφή του ο αρχηγός Αλεξάντερ Λακαζέτ, πέρασε ως αλλαγή ο Κορεντίν Τολισό.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο γκολ της φετινής Ligue 1 στο 12' με τον Τετέ. Στο 21' ο σκόρερ του πρώτου γκολ κέρδισε πέναλτι και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ το μετουσίωσε σε γκολ. Το πρώτο στη δεύτερη θητεία του στους «Λιονέ».

Ligue 1: Η Παριζιάνικη αυτοκρατορία, οι εστίες επανάστασης και το «τέρας» στις εξέδρες

Στο 27' ο Λόπες έκανε απρόσεχτη έξοδο, ανέτρεψε τον Ελ Ιντρίσι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Μανγκανί ευστόχησε από τα έντεκα βήματα και πέτυχε το πρώτο γκολ της Αζαξιό στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.

Μετά τη μείωση της Αζαξιό το ματς έγινε «ροντέο», γεγονός που ευνόησε τους γηπεδούχους. Στο 45+3' οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν όταν ο Αμουμά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το δεύτερο μέρος είχε πιο χαμηλό τέμπο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμα τους παρά τις ευκαιρίες τους και το 2-1 έμεινε μέχρι το σφύργιμα της λήξης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα