Ligue 1: Η Ρεν διέσυρε με 4-1 την Λυών, «γκέλαρε» η Μαρσέιγ

Βασίλης Μπαλατσός
Ligue 1: Η Ρεν διέσυρε με 4-1 την Λυών, «γκέλαρε» η Μαρσέιγ

bet365

H εξαιρετική Ρεν συνέτριψε τη Λυών με 4-1 και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. «Λευκή» ισοπαλία για τη Μαρσέιγ κόντρα στην ουραγό Μετς.

Η Λυών την Πέμπτη (4/11) κέρδισε τη Σπάρτα Πράγας με 3-0 και προκρίθηκε στους «16» του UEFA Europa League, κάνοντας το 4/4, όμως απόψε (7/11) γνώρισαν βαριά ήττα στην έδρα της Ρεν με 4-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Λαμπορντέ να κερδίζει τον Λόπες. Στο δεύτερο μέρος η Ρεν έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς σκόραρε ακόμα τρεις φορές. Στο 51' ο Τραορέ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, στο 76' ο Τάιτ έκανε από κοντά το 3-0, ενώ ο Τρουφέρτ διαμόρφωσε στο 85' το 4-0. Η Λυών μέχρι το σφύριγμα της λήξης κατάφερε μόνο να μειώσει σε 4-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούκας Πακέτα.

Στη Μασσαλία η Μαρσέιγ ήταν σε κακή ημέρα και δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Μετς, με τις δυο ομάδες να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0). Οι Μαρσεγέσκοι είχαν το 76% της κατοχής, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, η οποία μάλιστα έπαιζε με δέκα παίκτες, από το 56' λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας του Τζέμερσον.

Στο «Ζοφρουά Γκισάρντ» η Σεντ Ετιέν έκανε μια απίστευτη ανατροπή κόντρα στη Κλερμόν, κάνοντας την ολική ανατροπή από 0-2 σε 3-2. Στο 59' ο Μπάγιο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και ο Μπερτχόμιερ έδωσε στη Κλερμόν «αέρα» δύο τερμάτων. Η αντεπίθεση της Σέντ Ετιέν ξεκίνησε στο 78' με τον Νόρντιν να μειώνει σε 1-2. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κράσο ισοφάρισε για τους «Στεφανουά» σε 2-2, ενώ στο 90+3' ο Σο έβαλε την υπογραφή του στην ολική ανατροπή διαμορφώνοντας το τελικο 3-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μαρσέιγ - Μετς 0-0

Λοριάν - Μπρεστ 1-2

Ναντ - Στρασβούργο 2-2

Ρεμς - Μονακό 0-0

Σεντ Ετιέν - Κλερμόν 3-2

Νις - Μονπελιέ 0-1

Ρεν - Λυών 4-1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα