Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ 2-1: Μπορεί και χωρίς Μέσι!

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ 2-1: Μπορεί και χωρίς Μέσι!

Newsroom
Παρί Σεν Ζερμέν - Λιλ 2-1: Μπορεί και χωρίς Μέσι!

bet365

Η Λιλ προηγήθηκε, ο Μέσι αποχώρησε με τραυματισμό, αλλά η Παρί με πρωταγωνιστή και λυτρωτή τον Ντι Μαρία έκανε την ανατροπή και πήρε το ντέρμπι (2-1).

Με τον Ντι Μαρία να κάνει ίσως το καλύτερο φετινό του ματς, η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, να επικρατήσει 2-1 της Λιλ εντός έδρας και να... φύγει στο +10 από τη Λανς. Μπορεί ο Μέσι να μην έπεισε και να αποχώρησε λόγω προβλήματος στο 46', αλλά ο συμπατριώτης του ήταν εξαιρετικό, μοίρασε ασίστ, πέτυχε γκολ στο 88' και οι Παριζιάνοι δεν έμειναν για δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη. Ο Νεϊμάρ έκανε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα κι έδειξε να παίρνει τα πάνω του. Στο -16 από την κορυφή η περσινή πρωταθλήτρια.

Ο Μπαπέ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού, το βάρος έπεσε στον Μέσι, ωστόσο σε ακόμα ένα πρωταθλήματος ο Αργεντίνος σταρ δεν ήταν στη βραδιά του. Δέχθηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, «εγκλωβίστηκε» από τους αντιπάλους, οι οποίοι και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν. Σε μια από αυτές στο 31΄, ο Γιλμάζ μοίρασε ιδανικά στον Ντέιβιντ και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0. Η Παρί θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά στο 40' ο Ντι Μαρία από καλή θέση αστόχησε.

Το πήρε ο Ντι Μαρία

Το ξεκίνημα του β' μέρους βρήκε τους γηπεδούχους χωρίς τον Μέσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και τη Λιλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Ντέιβις. Ο σκόρερ είχε νέα καλή προσπάθεια στο 57' αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι Παριζιάνοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο μετά το 60΄, πίεσαν και στο 74' ήρθε το γκολ.

Εξοχη ασίστ του Ντι Μαρία και ο Μαρκίνιος από κοντά πέτυχε το 1-1. Οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» τη Λιλ και στο 86' βρέθηκαν μια ανάσα από την ανατροπή, αλλά ο Ικάρντι έχασε μοναδικό τετ α τετ. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα στην ωραιότερη φάση του ματς ήρθε η λύτρωση. Οι Παριζιάνοι έκρυψαν τη μπάλα, ο Νεϊμάρ έκανε την ασίστ και ο Ντι Μαρία διαμόρφωσε το 2-1. Αυτός ήταν ο 8ος φετινός βαθμός που κερδίζει η Παρί μετά το 85ο λεπτό στη Ligue 1, τουλάχιστον πέντε περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην κατηγορία.

Παρί: Ντοναρούμα, Κέρερ (65΄Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ (65΄Μέντες), Γκέιγ, Ντανίλο, Βαϊνάλντουμ (84' Ντράξλερ), Ντι Μαρία, Μέσι (46' Ικάρντι), Νεϊμάρ.

Λιλ: Γκρμπιτς,Τσελίκ, Φόντε, Τζαλό, Ρεϊνίλντο, Ικονέ (79' Γουεά), Ρενάτο Σάντσες, Ονανά, Μπαμπά, Ντέιβιντ, Γιλμάζ (75' Ονανά).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα