Παρί Σεν Ζερμέν - Ανζέ 2-1: Την... γλίτωσε με Μπαπέ (vid)

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν - Ανζέ 2-1: Την... γλίτωσε με Μπαπέ (vid)

bet365

Μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην μαχητική Ανζέ, όμως η Παρί κατάφερε να διορθώσει την ανορθογραφία της προηγούμενης αγωνιστικής και να επιστρέψει στις νίκες με λυτρωτικό πέναλτι του Μπαπέ στο φινάλε (2-1).

Για 87 βασανιστικά λεπτά τα βρήκε σκούρα απέναντι στην μαχητική Ανζέ. Οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν για ποιο λόγο βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και έβαλαν δύσκολα στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο και έβλεπε τους εφιάλτες της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Ρεν να επιστρέφουν.

Με τον Μέσι παροπλισμένο στις εξέδρες και τον Νεϊμάρ εκτός αποστολής, το φως από τα αστέρια της Παρί έδειχνε σταδιακά να τρεμοσβήνει. Μια αντεπίθεση όμως στο τελευταίο εικοσάλεπτο αρκούσε για να... γλιτώσει το νωχελικό σύνολο του Ποτσετίνο, με τον Μπαπέ να αναδύεται σε χρυσό σκόρερ από την άσπρη βούλα και να βάζει εκ νέου τους Παριζιάνους σε νικηφόρα τροχιά (2-1).

Άνοστη Παρί, προβάδισμα για την Ανζέ

Τα πράγματα φάνηκαν από την αρχή πως δεν θα είναι εύκολα για τους γηπεδούχους. Με εμφανή έλλειψη νεύρου και φαντασίας οι παίκτες του Ποτσετίνο παρουσιάστηκαν μπλοκαρισμένοι στο πρώτο μέρος, με το άστοχο σουτ του Ραφίνια από το ύψος του πέναλτι (20΄) να αποτελεί τη μοναδική καλή στιγμή. Αντίθετα η Ανζέ έδειχνε πιο απελευθερωμένη και έριξε προειδοποιητική βολή με τον Μπουφάλ (25΄) που χόρεψε την αντίπαλη άμυνα όμως το τελείωμά του δεν βρήκε εστία.

Η Παρί δεν έλαβε τελικά το μήνυμα και στο 36΄ είδε τους φιλοξενούμενους να την τιμωρούν και να παίρνουν το προβάδισμα με τον Φουλγκίνι. Τα πρώτα σημάδια αντίδρασης φάνηκαν λίγο πριν το φινάλε το πρώτου μέρους όταν ο Ερέρα σκόραρε, όμως το VAR έστειλε την Ανζέ στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Ο Μπαπέ έδωσε τη λύση

Μετά την ανάπαυλα, η Παρί ανέκτησε δυνάμεις και με εξαίρεση το μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο πήρε πλήρως τα ηνία του αγώνα. Το γκολ της ισοφάρισης έδειχνε θέμα χρόνου και τελικά τα φαινόμενα δεν... απάτησαν, με τον Ντανίλο να νικά με καρφωτή κεφαλιά από κοντά τον αντίπαλο κίπερ για να διαμορφώσει το 1-1 (69΄).

Η ισοφάριση έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Ποτσετίνο, οι οποίοι έψαχναν την ανατροπή και εν τέλει τη βρήκαν στο 87', όταν ο Ικάρντι κέρδισε πέναλτι με τον Μπαπέ να το μετουσιώνει σε γκολ για να χαρίσει τη νίκη στους Παριζιάνους και να απομακρύνει έστω και προσωρινά την... αναπόφευκτη γκρίνια που θα ακολουθούσε σε περίπτωση δεύτερης σερί γκέλας.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Νταγκμπά (72΄Χακίμι), Κιμπεμπέ, Ντιαλό (63΄Μπερνάτ), Κέρερ, Ερέρα (72΄Ντράξλερ), Ντανίλο, Βεράτι, Ραφίνια (63΄Βαινάλντουμ), Μπαπέ (90+4΄Ντίνα), Ικάρντι

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα