Αλλαγές στη Ligue 1: Με 18 ομάδες από τη σεζόν 2022-2023

Newsroom
Αλλαγές στη Ligue 1: Με 18 ομάδες από τη σεζόν 2022-2023

bet365

Νέα μορφή παίρνει η Ligue 1 από τη σεζόν 2022 -2023, αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου θα μειωθούν στις 18.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο αλλάζει...

Η πρόταση για αναδιαμόρφωση της Ligue 1 και μείωση των ομάδων σε 18 υπερψηφίστηκε με 19-1 συνολικές ψήφους από τους συμμετέχοντες και η νέα μορφή του εγχώριου πρωταθλήματος ετοιμάζεται πλέον να πάρει σάρκα και οστά, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2022-2023.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την LFP, το νέο πρότζεκτ για τις αναμορφωτικές αλλαγές εγκρίθηκε σχεδόν με ομοψηφία (μόνο η Μετζ ήταν κατά) σε γενική συνέλευση που διεξήχθη μέσα στον Ιούλιο και πλέον το γαλλικό ποδόσφαιρο περνάει σε νέα εποχή.

Αυτό σημαίνει πως πλέον μόλις δυο ομάδες θα προβιβάζονται από την δεύτερη εγχώρια κατηγορία και αντίστοιχα δυο θα ακολουθήσουν την αντίθετη διαδρομή, μακριά από τη Ligue 1.

Ο πρώτος αντίκτυπος των επικείμενων αλλαγών πάντως αναμένεται από την επόμενη σεζόν, αφού στο τέλος της περιόδου θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες αντί για τρεις, προκειμένου να ισοσταθμιστούν τα νέα δεδομένα.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

LIGUE 1 NEWS FEED