Κάντιθ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: Με... Super Μπενζεμά πάτησε κορυφή! (vids)

Κάντιθ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: Με... Super Μπενζεμά πάτησε κορυφή! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Κάντιθ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: Με... Super Μπενζεμά πάτησε κορυφή! (vids)

bet365

Με δύο γκολ και μια ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε άνετα στην έδρα της Κάντιθ () και έπιασε στη κορυφή της La Liga την Ατλέτικο, έστω και με ματς περισσότερο. Φρένο σε Μπέτις και Βιγιαρεάλ, σωτηρία για Αλαβές

Ελλείψει Super European League, πολύ καλός είναι και ο Super Καρίμ Μπενζεμά! Ο Γάλλος επιθετικός επιβεβαίωσε την φετινή καταπληκτική του σεζόν και, με δύο γκολ – μια ασίστ, οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε άνετη νίκη – ρεβάνς επί της Κάντιθ στην Ανδαλουσία (), χάρη στην οποία η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ανέβηκε στη κορυφή της La Liga, ισόβαθμη με την Ατλέτικο, αν και με ματς περισσότερο.

Ο Ζιζού, χωρίς Κρόος, Μόντριτς και Βαλβέρδε (τραυματίες οι δύο πρώτοι, κορονοϊό ο τρίτος), κατέβασε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο), δύο μπακ – χαφ στα άκρα και τον νεαρό Αντόνιο Μπλάνκο στα χαφ.

Η Κάντιθ, η οποία στον πρώτο γύρο αιφνιδίασε την Βασίλισσα και τη νίκησε μέσα στη Μαδρίτη (1-0), ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίωρο, μέχρι που ο Ίθα πάτησε κατά λάθος τον Βινίσιους Ζούνιορ μέσα στην περιοχή.

Πέναλτι μέσω VAR, ο Μπενζεμά νικάει με δυσκολία τον Χερεμίας Λεντέσμα από την άσπρη βούλα και, τέσσερα λεπτά αργότερα, σερβίρει στον Οδριοθόλα για να πετύχει με καρφωτή κεφαλιά το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν και δεύτερο με τη λευκή φανέλα.

Η... σεμνή τελετή είχε λάβει ήδη τέλος, αν και ο «καυτός» Μπενζεμά φρόντισε να βάλει και άλλο κερασάκι, ύστερα από ασίστ του Καζεμίρο, φτάνοντας στα 21 γκολ στο πρωτάθλημα, μόλις δύο λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ, Λιονέλ Μέσι (40'). Έτσι, η νίκη «κλείδωσε» πριν την ανάπαυλα, με το... τέταρτο γκολ της Βασίλισσας στο δεύτερο ημίχρονο να είναι η επιστροφή του Καρβαχάλ στη δράση μετά τις 14 Φεβρουαρίου, πολύτιμη «ένεση» στην αποδεκατισμένη άμυνα της Ρεάλ ενόψει τελικής ευθείας.

Κάντιθ (Άλβαρο Θερβέρα): Λεντέσμα – Ίθα (46' Ακάπο), Φάλι, Μάρκος Μάουρο, Εσπίνο (65' Αλέχο) – Τζόνσον, Χοσέ Μάρι (46' Κάλα), Χάιρο – Σάλβι (46' Λοσάνο), Νεγρέδο (46' Σάπονιτς), Σομπρίνο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Μιλιτάο, Βαράν (61' Καρβαχάλ), Νάτσο – Οδριοθόλα (61' Ίσκο), Μπλάνκο, Καζεμίρο, Μαρσέλο (74' Γκουτιέρεθ) – Ροντρίγκο, Μπενζεμά (74' Μαριάνο), Βινίσιους Ζούνιορ (61' Ασένσιο).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!


Φρένο σε Μπέτις και Βιγιαρεάλ, σωτηρία για Αλαβές

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα κατάκτησε το Κύπελλο, η 7η θέση επίσης δίνει εισιτήριο για το Europa League. Επομένως, ουσιαστικά οι γκέλες της Τετάρτης για Μπέτις, Βιγιαρεάλ, μπορούν να θεωρηθούν και εν μέρει «αναίμακτες».

Οι Βερδιμπλάνκος έμειναν στο εντός 0-0 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά παρέμειναν στην 5η θέση, ενώ η Βιγιαρεάλ γνώρισε την ήττα 2-1 στην Αλαβές. Χοσελού (17') και Μέντεθ (80') χάρισαν στους Βάσκους το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο, το οποίο τους έστειλε στο +3 από τον τον υποβιβασμό.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα