Καρίμ Μπενζεμά: Τα γκολ γίνονται το ελιξήριό του (pics & vid)

Καρίμ Μπενζεμά: Τα γκολ γίνονται το ελιξήριό του (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Καρίμ Μπενζεμά: Τα γκολ γίνονται το ελιξήριό του (pics & vid)

bet365

Τόσα γκολ σε τόσα διαδοχικά παιχνίδια είχε να πετύχει 5 χρόνια! Ο Καρίμ Μπενζεμά απλώνει το χέρι στην Ρεάλ και την βοηθάει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και του Champions League.

Ο Καρίμ Μπενζεμά διανύει περίοδο... νιότης το 2021 και το σημαντικότερο για τον ίδιο και την ομάδα του είναι η σταθερότητα που επιδεικνύει στον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με συνέπεια που αποφέρει τεράστιο κέρδος για το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο 33χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να βρει στόχο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε έξι διαδοχικά παιχνίδια, για πρώτη φορά από τον Φλεβάρη του 2016 μετά και την τρομερή συμβολή του στο 3-1 επί της Θέλτα το απόγευμα του Σαββάτου.

Δυο δικά του γκολ, μια ασίστ, νίκη για τη Ρεάλ και το άγχος να κυριεύει την πρωτοπόρο της LaLiga, Ατλέτικο Μαδρίτης...

  • Με τέτοιον Μπενζεμά, θα ... τρέμει ο Σιμεόνε και οι «ροχιμπλάνκος»

Στο κυνήγι της κορυφής, στο οποίο πλέον επιδίδεται η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας πλησιάσει αρκετά την πρωτοπόρο Ατλέτικο μαζί και με την Μπαρτσελόνα που κάνει τη δική της προσπάθεια, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχει ένα τεράστιο ατού. Και φυσικά αυτό είναι ο Καρίμ Μπενζεμά και η απίστευτη φόρμα που διανύει τη φετινή σεζόν, αλλά και πιο συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εννοείται πως μαζί του η Ρεάλ κάνει όνειρα και για το ευρωπαϊκό τρόπαιο, έχοντας επόμενο εμπόδιο στα προημιτελικά του Champions League την Λίβερπουλ, στην πρώτη τους συνάντηση μετά τον τελικό του Κιέβου το 2018.

Ο Γάλλος στράικερ έχει καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 8 φορές στα πιο πρόσφατα 6 παιχνίδια του, συνεισφέροντας συνολικά σε 23 τέρματα για την ομάδα του σε 24 εμφανίσεις στο τρέχον πρωτάθλημα της LaLiga, μετά και τα δυο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Θέλτα στο Βίγκο.

Παράλληλα, έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερες φορές από κάθε άλλον συνάδελφό του στη φετινή LaLiga σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, μετρώντας 8 γκολ και ανεβάζοντας την συμμετοχή του στα 13 τέρματα για την «βασίλισσα» μαζί και με τις 5 ασίστ. Την πιο πρόσφατη εξ αυτών την έκανε το απόγευμα του Σαββάτου.

«Για όσους πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο, ο Καρίμ είναι... πολυτέλεια που βρίσκεται σε αυτό το άθλημα και τον παρακολουθεί ο κόσμος» είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν αποθεώνοντας τον Γάλλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ημέρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Μαδρίτη για νέες ποδοσφαιρικές περιπέτειες στο Τορίνο με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Καρίμ Μπενζεμά έχει συμμετοχή σε 108 τέρματα σε 133 εμφανίσεις με τη φανέλα των «μερένγκες». Έχει σκοράρει εκείνος 80 φορές και μετράει και 28 «σερβιρίσματα» προς τους υπόλοιπους.

  • Τέταρτος στην ιστορία της Ρεάλ στο πρωτάθλημα

Με τα δυο γκολ απέναντι στην Θέλτα, ο Καρίμ Μπενζεμά που είναι... on fire το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης σε επίπεδο LaLiga.

Ο Γάλλος επιθετικός, φυσικά σε αρκετά λιγότερα παιχνίδια από τον μέχρι πρότινος 4ο στράικερ στην ιστορία της ομάδας, ισοφάρισε την επίδοση που είχε καταγράψει ο Κάρλος Σαντιγιάνα των 186 τερμάτων σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Μονάχα τρεις είναι πλέον πάνω από τον πολύπειρο επιθετικό των «μερένγκες», αν και έχει πολύ μεγάλη απόσταση για να φτάσει τις θρυλικές μορφές που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα.

Φυσικά στην απόλυτη κορυφή είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που αποχωρώντας το 2018 σταμάτησε στα 312 τέρματα με τη φανέλα της «βασίλισσας», δεύτερος έρχεται ο μεγάλος Ραούλ που είχε σκοράρει 228 φορές ως μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και τρίτος είναι ο αείμνηστος Αλφρέδο Ντι Στέφανο με 216 γκολ στον λογαριασμό του στο κλαμπ.

  • Πλώρη για την κορυφή των Γάλλων σκόρερ

Αν και στην εθνική ομάδα της Γαλλίας πλέον δεν καλείται όσα κι αν μπορεί να πετυχαίνει στο χορτάρι σε συλλογικό επίπεδο, παρ' όλα αυτά θέλει να κάνει υπερήφανη την χώρα του και ν' αποδείξει σε όσους βρίσκονται στην κεφαλή της Ομοσπονδίας της πατρίδας του και των «τρικολόρ», πως κάνουν πολύ μεγάλο λάθος με την περίπτωσή του.

Ακόμα κι αν αυτή η απόφαση να μην καλείται, αφορά τα γνωστά εξωαγωνιστικά ζητήματα κι όχι κάτι που να έχει άμεση σχέση με το ποδοσφαιρικό κομμάτι...

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει πλέον ισοφαρίσει τον θρυλικό Ροζέρ Κουρτουά στην 2η θέση των Γάλλων σκόρερ όλων των εποχών και φυσικά το μοναδικό που βλέπει είναι η κορυφή και ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει ν' αναρριχηθεί μέχρι εκεί. Μάλλον δεν είναι έκπληξη το όνομα που βρίσκεται στο ρετιρέ των κορυφαίων Γάλλων γκολτζήδων.

Εκεί διατηρείται ο σπουδαίος Τιερί Ανρί με 411 γκολ. Ο στόχος «κλείδωσε» για τον Μπενζεμά...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα