Μπαρτσελόνα – Κάντιθ 1-1: Αυτοκτονία και «αντίο» στο πρωτάθλημα (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Κάντιθ 1-1: Αυτοκτονία και «αντίο» στο πρωτάθλημα (vids)

bet365

Ξεκινώντας με την ενδεκάδα που γνώρισε την συντριβή από την Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με την Κάντιθ και μένει ξεκρέμαστη στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ατλέτικο Μαδρίτης, ούσα στο -8, με τα ίδια ματς.

Μέσα σε δέκα ημέρες, η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε ουσιαστικά όλους τους στόχους που είχε (;) τη φετινή σεζόν. Στο Κύπελλο, χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να ανατρέψει το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε στον πρώτο ημιτελικό από την Σεβίλλη, στο Champions League τα πάντα τελείωσαν με το 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν και στο πρωτάθλημα, παρά τις «γκέλες» της Ατλέτικο Μαδρίτης, απέτυχε να πλησιάσει τους Ροχιμπλάνκος.

Ξεκινώντας με την ίδια ενδεκάδα της συντριβής από την παρέα του Κιλιάν Μπαπέ, αυτή του Λιονέλ Μέσι απέτυχε να νικήσει τη νεοφώτιστη Κάντιθ (1-1), η οποία φέτος έχει κόψει 5 (!) βαθμούς από τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι είναι στο -8 από την Ατλέτικο, με τα ίδια ματς.

Παρά το κίνητρο των διαδοχικών στραβοπατημάτων της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, η Μπάρτσα δεν φρόντισε να «σκοτώσει» το ματς και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Δημιουργώντας και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, προηγήθηκε με πέναλτι – γκολ του Λιονέλ Μέσι (32'), ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του σε συμμετοχές στη La Liga, ξεπερνώντας τον Τσάβι (506 έναντι 505), αλλά και ο πρώτος στις εκτελέσεις πέναλτι στο πρωτάθλημα, μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (73 έναντι 72).

Το γκολ του Αργεντινού, ο οποίος σκόραρε εις βάρος 38ης διαφορετικής ομάδας στο πρωτάθλημα (έχουν... γλιτώσει μόνο Μούρθια και Χερέθ), θα έπρεπε να επιτρέψει στους Καταλανούς να παίξουν χωρίς άγχος και, πράγματι, δημιούργησαν ευκαιρίες, τους ακυρώθηκαν (ορθά) δύο γκολ και δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Και στις καθυστερήσεις η Κάντιθ, η οποία είχε επιτεθεί από ελάχιστα έως... καθόλου, πήρε στο 88' ένα δώρο του Κλεμάν Λενγκλέ, ο οποίος έκανε πέναλτι στον Σομπρίνο, ο Άλεξ Φερνάντεθ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και κέρασε άλλη μια απογοήτευση τη φετινή Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Ντεστ (80' Μινγκέθα), Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (65' Πιάνιτς), Πέδρι (74' Τρινκάο) - Ντεμπελέ (80' Ρίκι Πουτς), Μέσι, Γκριεζμάν (65' Μπρέιθγουεϊτ).

Κάντιθ (Άλβαρο Θερβέρα): Λεντέσμα – Καρθελέν, Φάλι, Μάρκος Μάουρο, Εσπίνο – Σάλβι (62' Ιβάν Αλέχο), Άντερ (58' Χοσέ Μάρι), Περέα (76' Τζοένσον), Χάιρο (59' Άλεξ Φερνάντεθ) - Νεγρέδο (59' Λοσάνο), Σομπρίνο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα