Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-3: Ο νόμος του Μέσι μίλησε και ξανά 2η (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-3: Ο νόμος του Μέσι μίλησε και ξανά 2η (vids)

bet365

Με το (πρώτο του) γκολ του Φρανσίσκο Τρινκάο στο 87', η Μπαρτσελόνα σημείωσε έκτη εκτός έδρας νίκη (3-2 την Μπέτις) και επέστρεψε στην 2η θέση της La Liga. Καθοριστικός και πάλι ο Λιονέλ Μέσι μπαίνοντας ως αλλαγή, αγωνία στους Μπλαουγκράνα για τον τραυματισμό του Ρόναλντ Αραούχο.

Η έκτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα στη La Liga (3-2 την Μπέτις), με την οποία επέστρεψε στην 2η θέση, επιβεβαίωσε δύο πράγματα που ήδη γνωρίζαμε: Ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι καθοριστικός και ότι η άμυνα της Μπάρτσα... μπάζει από παντού.

Και ο αμυντικός πονοκέφαλος γίνεται ακόμα πιο έντονος για τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έχασε με διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο τον πιο σταθερό στόπερ του (Ρόναλντ Αραούχο), πριν από τους ημιτελικούς Κυπέλλου με την Σεβίλλη και τους αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League.

Στην σκιά του τραυματισμού του Ουρουγουανού κεντρικού αμυντικού, ο Κούμαν άφησε εκτός ενδεκάδας τους Μέσι, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πέδρι, με την Μπάρτσα να είναι εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση μια κεφαλιά άουτ του Κλεμάν Λενγκλέ.

Η Μπέτις, απογοητευμένη μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Κύπελλο, ήταν πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο και, μάλιστα, προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπόρχα Ιγλέσιας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αστεία άμυνα των Μπλαουγκράνα για να μετατρέψει σε γκολ την σέντρα του Έμερσον, τα δικαιώματα του οποίου μοιράζονται Μπέτις και... Μπαρτσελόνα (38').

Ο Πέδρι μπήκε μετά την ανάπαυλα, αλλά η πραγματική διαφορά έγινε όταν μπήκε ο Μέσι, ο οποίος δύο λεπτά μετά την είσοδό του, ισοφάρισε με σουτ – σπεσιαλιτέ, δίνοντας άλλο... αέρα στο ματς.

Στο 68', μάλιστα, οι Καταλανοί ανέτρεψαν το σκορ, όταν ο Βίκτορ Ρουίθ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στο βάθος της εστίας του, ύστερα από απίθανη πάσα του Μέσι στον (άφαντο, μετά από καιρό) Αντουάν Γκριεζμάν.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν πτοήθηκε από το αυτογκόλ και ο Ρουίθ ρέφαρε σχεδόν αμέσως (75'), εκμεταλλευόμενος και αυτός την αδράνεια των Μπλαουγκράνα στα μετόπισθεν.

Όλα έδειχναν «γκέλα» για την Μπάρτσα μετά από καιρό, αλλά ύστερα από προσπάθεια του Μέσι, ο Φρανσίσκο Τρινκάο έκλεψε την μπάλα από τον Βίκτορ Ρουίθ και, με εξαιρετικό αριστερό σουτ, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα και της χάρισε μια ακόμα νίκη (87').

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρτσα έχει αυτή την στιγμή όσους βαθμούς είχε και πέρυσι μετά από 21 ματς (43), αλλά με την διαφορά ότι πέρυσι η Ρεάλ ήταν στο +3 και φέτος η Ατλέτικο στο +7 και, μάλιστα, με δύο ματς λιγότερα.

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Γιοέλ – Έμερσον, Μαντί, Βίκτορ Ρουίθ, Άλεξ Μορένο – Ακουόκου (75' Γκίντο Ροντρίγκες), Γκουαρδάδο - Ρουιμπάλ (65' Ρόδρι), Φεκίρ (82' Κανάλες), Χουάνμι (75' Κρίστιαν Τέγιο) - Μπόρχα Ιγλέσιας (82' Λόρεν).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Αραούχο (11' λ. τρ. Ντε Γιονγκ), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Πιάνιτς (57' Τρινκάο), Μπουσκέτς (78' Ουμτιτί), Ρίκι Πουτς (57' Μέσι) - Ντεμπελέ, Μπρέιθγουεϊτ (46' Πέδρι), Γκριεζμάν.

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

Λίγη ώρα νωρίτερα, στη Παμπλόνα, η Οσασούνα επικράτησε εντός έδρας της Έιμπαρ με 2-1 (18' Καλέρι, 86' Μπούντιμιρ – 44' Κίκε) και «ξεκόλλησε» από την ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία έπεσε πλέον η Βαγιαδολίδ, πάνω από Έλτσε και Ουέσκα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα