Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1: Ζωντανή, με το στανιό (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1: Ζωντανή, με το στανιό (vids)

bet365

Αφού της πήρε το Σούπερ Καπ, η Αθλέτικ ζόρισε ξανά την Μπαρτσελόνα, η οποία τελικά πήρε το 2-1, έπιασε τη Ρεάλ στη 2η θέση και παρέμεινε έστω στο -10 από την κορυφή.

Το να απέχεις 10 βαθμούς από την κορυφή και να έχεις και ματς περισσότερο, δεν το λες και επιτυχία. Ωστόσο, για την κακή φετινή Μπαρτσελόνα το σενάριο μπορεί να είναι τρομερά δύσκολο, αλλά όχι ακόμα απαγορευτικό. Παραλίγο να γίνει βέβαια, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το δύσκολο τρίποντο (2-1) υποδεχόμενη την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι που στις 17 Γενάρη πήραν το Σούπερ Καπ από τους Καταλανούς, πήγαν και πάλι να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη. Και το έκαναν δηλαδή, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να συνεχίσουν αυτό το καλό σερί που τρέχουν τελευταία, με το αήττητο οκτώ αγωνιστικών και τις πέντε διαδοχικές νίκες.

Ο Σιμόν έβγαλε εντυπωσιακά αρκετές προσπάθειες των Μπλαουγκράνα και ειδικά έναν τετ α τετ με τον Μέσι και μία κεφαλιά του Πιάνιτς. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ όμως τον νίκησε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, το 54ο της καριέρας του (20’). Στην επανάληψη η Αθλέτικ μπήκε καλύτερα και ισοφάρισε με το πέμπτο αυτογκόλ της καριέρας του Ζόρντι Αλμπα (50’).

Η λύτρωση για την Μπάρτσα ήρθε στο 74’, όταν ο Μινγκέθα έκανε την παράλληλη πάρε βάλε πάσα και εύκολα στην κίνηση ο Γκριεζμάν σκόραρε το έκτο φετινό του. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι νικητές έπιασαν στη 2η θέση τη Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζοντας να ελπίζει για την τρελή ανατροπή της κατάστασης…

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live μετάδοση του ματς!


Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Μινγκέθα, Πιάνιτς (66' Σέρζι Ρομπέρτο), Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Ντεμπελέ (87' Μπρέθγουεϊτ), Γκριεζμάν (84' Λενγκλέ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Σιμόν, Μαρτίνεθ, Γιεράι, Κάπα (86’ Βιγιαλίμπρε), Γιούρι, Ντάνι Γκαρθία, Βενθεδόρ (66' Βέσγα), Μουνιαΐν, Ντε Μάρκος (66’ Μπερενγκέρ), Ραούλ Γκαρθία, Γουίλιαμς (86’ Λέκουε).

Στην σκιά της αγχώδους νίκης της Μπαρτσελόνα και εν αναμονή του αγώνα Μπέτις – Οσασούνα (1/2, 22:00, Cosmote Sport 2 HD) που κλείνει την 20ή αγωνιστική της La Liga, το γκολ έλαμψε δια της απουσίας του στις αναμετρήσεις Χετάφε – Αλαβές (0-0) και Γρανάδα – Θέλτα (0-0).

Στην Μαδρίτη, οι δύο ομάδες έδειξαν να φοβούνται να χάσουν, αλλά και να... νικήσουν, με αποτέλεσμα η Χετάφε να είναι 12η και η Αλαβές τρίτη από το τέλος, ενώ στη Γρανάδα η ομώνυμη ομάδα έδειχνε να έχει το μυαλό της στον νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα, ενώ η ομάδα του Βίγκο έχει προ πολλού πάρει (εκ νέου) την κάτω βόλτα, έστω και αν τουλάχιστον γύρισε ο Ιάγο Άσπας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα