Σιόβας - CIES: 19ος στόπερ στην Ευρώπη σε κερδισμένες εναέριες μονομαχίες (pic)

Gazzetta team
Σιόβας - CIES: 19ος στόπερ στην Ευρώπη σε κερδισμένες εναέριες μονομαχίες (pic)

bet365

Ανάμεσα στους πλέον «ανίκητους» στόπερ στον αέρα συγκαταλέγεται ο Δημήτρης Σιόβας τη φετινή σεζόν, όντας στη 19η θέση της λίστας του CIES με τους Top-100 της Ευρώπης. Δείτε αναλυτικά τους κορυφαίους.

Μπορεί η Ουέσκα να καταγράφει τη 2η χειρότερη άμυνα στη φετινή La Liga και να βρίσκεται ουραγός στη βαθμολογία, ωστόσο, ο Δημήτρης Σιόβας εκτελεί τα δικά του καθήκοντα και με το παραπάνω. Ειδικά... από αέρος, παίρνει άριστα και ανήκει στην ελίτ των στόπερ στα 10 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη λίστα που εξέδωσε το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του CIES, αναφορικά με τους 100 κορυφαίους στόπερ τη φετινή σεζόν σε εναέριες μονομαχίες, ο Έλληνας αμυντικός δεσπόζει στην πρώτη 20αδα (19ος), με ποσοστό 83.9% και συνολικά 26 κερδισμένες από τις 31 στις οποίες πήρε μέρος!

Με αυτή την επίδοση, κατατάσσεται 2ος σε ολόκληρη τη La Liga (πίσω μόνο από τον 4ο της λίστας, Ραφαέλ Βαράν) και ξεπερνά παίκτες όπως ο Τάιρον Μινγκς της Άστον Βίλα, ο Τσαλέτα-Τσαρ της Μαρσέιγ ή ο Βίλι Ορμπάν της Λειψίας.

Στην κορυφή του Top-100 φιγουράρει ο σχεδόν ανίκητος, Κερτ Ζούμα της Τσέλσι, ο οποίος από τις 28 μονομαχίες έχει χάσει μόλις τη μία (!), επίδοση που μεταφράζεται στο φοβερό 96,5%. Στο «βάθρο» βρίσκονται λίγο χαμηλότερα ο Μπεράτ Τζιμσίτι της Αταλάντα (95,7%) και ο Χάρι Μαγκουάιρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (90%).

Δείτε αναλυτικά το Top-20 (ανάμεσα στα 10 κορυφαία πρωταθλήματα της UEFA):

 

LA LIGA Τελευταία Νέα