Ατλέτικο Μαδρίτης – Κάντιθ 4-0: Πήρε τα «δώρα», πάτησε κορυφή (vids)

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης – Κάντιθ 4-0: Πήρε τα «δώρα», πάτησε κορυφή (vids)

bet365

Τέταρτη διαδοχική νίκη στην La Liga για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του τερματοφύλακα Χερεμίας Λεντέσμα, υποχρέωσε τη νεοφώτιστη Κάντιθ στην πρώτη εκτός έδρας ήττα της (4-0) και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ούσα ισόβαθμη με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, επί Ντιέγο Σιμεόνε, δεν ήταν ποτέ μια ομάδα που σκόραρε με ευκολία. Όταν, όμως, τις σερβίρουν τα γκολ στο... πιάτο, δεν πρόκειται να πει «όχι», όπως έκανε και στο 4-0 επί της Κάντιθ στο «Wanda Metropolitano».

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Χερεμίας Λεντέσμα, έκανε δύο σημαντικά λάθη στο πρώτο 20λεπτο και οι Ροχιμπλάνκος δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα τα δώρα, βάζοντας γερές βάσεις για την τέταρτη διαδοχική νίκη, χάρη στην οποία ανέβηκαν στην κορυφή της La Liga, όντες ισόβαθμοι με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Μόλις στο όγδοο λεπτό, ο Ζοάο Φέλιξ άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στην... ορφανή από τερματοφύλακα εστία των φιλοξενούμενων, αφού ο Λεντέσμα είχε κάνει την έξοδο του... Μεσολογγίου χωρίς λόγο, με τον Μάρκος Γιορέντε να σερβίρει το γκολ στον Πορτογάλο.

Ο Γιορέντε, ο οποίος έμαθε πριν από λίγες ώρες ότι κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ισπανίας από τον Λουίς Ενρίκε, γιόρτασε την παρθενική του κλήση με γκολ, χάρη σε σουτ μέσα από την περιοχή, στο οποίο ο Λεντέσμα θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά περισσότερα (22').

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, ο «Τσόλο» έδωσε την ευκαιρία στον Ζοφρουά Κοντογκμπιά να κάνει ντεμπούτο, με την Ατλέτικο να σημειώνει άλλα δύο γκολ, το πρώτο με τον Λουίς Σουάρες ύστερα από ασίστ του Ζοάο Φέλιξ (51') και το δεύτερο με πολύ ωραίο γκολ του φορμαρισμένου Πορτογάλου στις καθυστερήσεις.

Η Κάντιθ, η οποία γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της στην σεζόν της επιστροφής της στην Primera Division μετά από 15 χρόνια, παραμένει στα ψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας, ούσα έκτη, ισόβαθμη με την πέμπτη Γρανάδα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο – Γιορέντε (55' Κορέα), Ερέρα (62' Τορέιρα), Σαούλ, Κόκε (72' Κοντογκμπιά) - Ζοάο Φέλιξ, Σουάρες (71' Λεμάρ).

Κάντιθ (Άλβαρο Θερβέρα): Λεντέσμα – Ακάπο (46' Αλκαλά), Κάλα, Φάλι, Εσπίνο (46' Χάιρο) - Σάλβι, Φερνάντεθ (61' Πόμπο), Γιόνσον (72' Άντερ), Άλβαρο – Λοσάνο (61' Περέα), Νεγρέδο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα