Θέλτα - Βαλένθια 2-1: Προσεχώς... μυθικός Άσπας την οδηγεί (vid)

Gazzetta team
Θέλτα - Βαλένθια 2-1: Προσεχώς... μυθικός Άσπας την οδηγεί (vid)

bet365

Με τον εμβληματικό Ιάγο Άσπας να σκοράρει δύο γκολ, το ένα με απευθείας φάουλ και να φτάνει ένα μακριά από την πρώτη θέση των all-time σκόρερ, η Θέλτα επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga.

Είναι το σύμβολο της νέας εποχής της Θέλτα και οδεύει πρόσω ολοταχώς για να επεκτείνει τον μύθο του σε όλο το εύρος της ιστορίας της. Ο Ιάγο Άσπας αποτελεί το Α και το Ω της ομάδας από το Βίγκο και στη 2η αγωνιστική της La Liga ήταν απολαυστικός και ετοιμάζεται να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν.

Η Θέλτα επικράτησε της Βαλένθια με 2-1 και το οφείλει στον ηγέτη της. Ο 33χρονος δεινός εκτελεστής σκόραρε και τα δύο τέρματα (13', 57'), το δεύτερο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όντας ο 2ος με εύστοχα απευθείας χτυπήματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη La Liga πίσω από τον Μέσι κι έδωσε τη λύση στην ομάδα του, όταν ο πρώην παίκτης της Μάξι Γκόμες, ισοφάρισε προσωρινά στο 46'.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο Άσπας σκαρφάλωσε στα 103 τέρματα με τη φανέλα του συλλόγου και πλέον χρειάζεται απλά μία παρόμοια εμφάνιση σαν αυτή απέναντι στις Νυχτερίδες, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Θέλτα στο πρωτάθλημα, πάνω κι από τον Μανουέλ Ερμίδα (104).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα